Hopp til innhold

NM langrenn 2016

NM langrenn del 1 ble avsluttet med stafetter i skikkelig snøvær, og vi kan gratulerer Lillehammer Skiklub med sølvgutter og bronsejenter!

NM del 1 langrenn 2016 arrangeres i Tromsø i perioden 28-31. januar. Oppland stiller med en stor tropp og flere medaljekandidater.

Søndag 31. januar, stafetter
NM-stafetter er alltid folkefest, bredde og topp på en gang, og det ble det i Tromsø også, til tross for heftig snøvær.

I dameklassen ble det en spennende kamp om tredjeplassen, der Barbro Kvåle tok igjen arrangørklubben Kvaløy på oppløpet og sikret bronsemedaljer til Lillehammer Skiklub. De andre på laget var Marthe Bjørnsgaard og Mari Gussiås. Heming IL vant stafetten suverent. Damene fra Øystre Slidre IL fortsetter også å imponere, i dag ble det en sterk 5. plass, mens Lillehammer Skiklub 2 ble nr. 8.

I herreklassen lå Lillehammer Skiklub og kjempet om seieren helt til Lyns ankermann Hegstad la inn et rykk halvveis på siste etappe. Men NM-sølv er heller ikke å forakte! På laget gikk Martin L. Nyenget, Daniel Stock og Håvard Solås Taugbøl.

   

Resultater stafett
Resultatliste stafett kvinner 31.01.16
Resultatliste stafett menn 31.01.16

Lørdag 30. januar, skiathlon
Det ble en spennende innspurt i damenes oppgjør, der Astrid Uhrenholdt Jakobsen til slutt trakk det lengste strået og vant på NM-tittel og kongepokal, foran Ingvild Flugstad Østberg. 

I herreklassen kom det en større gruppe inn til mål, og ikke uventet ble det seier til Petter Northug. Daniel Stock fra Lillehammer Skiklub ble best av opplendingene, på 15. plass.

Resultater
Resultatliste Skiathlon kvinner 30.01.16   
Resultatliste Skiathlon menn 30.01.16  

Fredag 29. januar, sprint fri teknikk
Fredag stod sprint på programmet, og vi gratulerer Ingvild Flugstad Østberg med NM-sølv og Håvard Solås Taugbøl med NM-bronse!

Det var sterke startfelt både på herre- og dameklassen på startstreken i dagens sprint, med de aller fleste av de antatt beste på plass.

Opplandsjentene fortsetter å imponere, i dag var de 3 av 6 i finalen. Seieren gikk til slutt til Heidi Weng, men Ingvild Flugstad Østberg på 2. plass. Mari Eide, Øystre Slidre IL, og Thea Krokan Murud, Roterud IL, viste at gårsdagen ikke var et blaff, med hhv. 4. og 6. plass.

I herreklassen vant Finn Hågen Krogh, men Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer Skiklub inponerte med solid gåing hele dagen og vant til slut en 3. plass. Gratulerer til alle!

       Ingvild F Østberg.JPG (600×643)

NM Funksjonshemmede
Også i dag ble det NM-tittel til Anne Karen Olsen, kvinner senior stående, og tredjeplass til Alexander Letrud, Øyer-Tretten IF, herrer senior stående.

Resultater
Resultatliste sprint kvinner 29.01.16
Resultatliste sprint menn 29.01.16
Resultatliste sprint FH 29,01,16

Torsdag 28. januar, 10/15 km klassisk, indv. start
For en første dag av NM i Tromsø - 3 av 6 medaljer til Oppland på torsdagens klassiske renn med indv.start!

Jentene startet showet og imponerte stort! Fire Opplandsjenter blant de seks beste var over all forventning. Det var ingen ting å gjøre med Astrid Uhrenholdt Jakobsen, men så kom de på rekke og rad: NM-sølv til Mari Eide, Øystre Slidre IL, NM-bronse til Thea Krokan Murud, Roterud IL, 5 plass til Marthe Bjørnsgaard, Lillehammer Skiklub, og 6. plass til Barbro Kvåle, også hun Lillehammer Skiklub. Både Mari, Thea og Marthe går også for Team Veidekke Innlandet, mens Barbro er på NSF Rekrutt. 

 

I herreklassen var det som forventet lite å gjøre med storfavoritten Martin Johnsrud Sundby.  Men Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer Skiklub og NSF Rekrutt gikk inn til en svært gledelig 2. plass og NM-sølv - gratulerer!

NM er også for de funksjonshemmede. 
I dag ble det seier til Anne Karen Olsen, Svea Skilag, i klassen kvinner stående, mens Alexander Letrud, Øyer-Tretten IF, ble nr. 3 i klassen Menn junior stående. Gratulerer!

Resultater        
10 km K kvinner 28.01.16     15 km K menn 28.01.16
FH 28.01.16   FH menn junior og senior 28.01.16

________________________________________________

De erfarne arrangørene, Kvaløysletta skilag og Tromsø Skiklubb, har gleden av å invitere hele ski-Norge, befolkningen i Tromsø, Troms og resten av landet, til NM langrenn del 1 i Tromsø 28-31. januar 2016.

Visjonen for mesterskapet er «Folkefest i vinterbyen». I den visjonen ligger en klar ambisjon om å skape en fest både på og utenfor skistadion. Tromsø er byen for store arrangementer, og vi føler oss veldig trygge på at tromsøværingene vil bli med på å skape en heidundrende fest.

Skiløypene på Storelva huset NM del 2 i 2011 og bød på sportslig krevende utfordringer for løperne. Stemningen på stadion var også fantastisk. Vi håper og tror på minst like gode forhold, både sportslig og stemningsmessig i 2016.

Overnatting Oppland
Vi bor på Scandic Tromsø.
Romfordeling oppdatert pr. 22. januar

Måltider:
* Frokost                       Man-fre 06.00 - 09.30
                                        Lør-søn 06.30 – 10.30
* Matpakkesmøring:  08.30 – 10.00 (I foajee Scandic Hall)
* Middag:                      16.00-18.00 (i Måken restaurant)
* Kveldsmat:                 20.30 – 22.30 ( i Måken restaurant)

Kretsleder Oppland
Hanne Kvåle, tlf. 951 71 110

NM sidene  NM program  Start og påmeldingslister

 

nif-epi04, 04