Hopp til innhold

Mathilde norgesmester

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL ble norgesmester i klassisk under helgens telemark NC-/NM-helg i Sogn.

Telemarkkjørere fra hele Norge har vært i Sogn i helgen, der Luster Telemarkklubb og Syril Telemark inviterte til både Norgescup og NM - hhv. NC sprint på lørdag og NM klassisk på søndag.

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL fortsatte der hun slapp før jul og vant både lørdag og søndag, gratulerer! Ådne Kristenstuen fra samme klubb ble nr. 4 i lørdagens NC sprint, men tok steget opp på pallen med en 3. plass under søndagens NM klassisk. Gratulerer til begge!

Lørdag 16. januar: NC Sprint
I strålende solskinn ble det ble en vellykket dag for telemarkkjørere i alle aldre. På et noe utfordrende føre fikk flere av løperne testet grensene under dagens konkurranse. 

 - Det var hardt og isete og jeg tror mange fikk pushet grensene i de bratteste hengene i dag. Det var mye god skikjøring hos de rutinerte kjørerne, men også hos de yngre i aldersbestemte klasser, sier en fornøyd landslagssjef Martin Gjøra. 

Resultater:
Aldersbestemte klasser. 
Kvinner, junior og senior.
Herrer, junior og senior.

Søndag 17. januar: NM Klassisk
Landets beste telemarkkjørere avsluttet konkurransehelgen i Sogn med NM Klassisk i dag, og det var Trym Nygaard Løken og Mathilde Olsen Ilebrekke som stakk av med seieren i seniorklassene. 

 - Jeg er veldig fornøyd med seier begge dager denne helgen, og det ble en god gjennomkjøring før World Cup i Frankrike. Det er bra å få kjørt på hardt underlag også, det er ikke så ofte vi får trent på det. Jeg kjørte safe og solid i helga, så jeg må få opp farten litt og ligge litt mer på grensa, sier Ilebrekke. 

I juniorklassene kjørte Henrik Buck Bryn fra Hagahogget Lomlag og Mari Felde Liljedal fra arrangørklubben Syril IL inn til seier. Det ble kjørt godt blant de yngre og det er mange unge og lovende telemarkkjørere i de aldersbestemte klassene. 

Resultater:
Alderbestemte klasser.
Kvinner junior og senior.
Menn junior og senior

  

 

NIF-EPI01, 01