Hopp til innhold

Marte til X Games

Neste uke er det klart for X Games i Aspen, og der stiller skicrosskjører Marte Høie Gjefsen til start - klar for å kjempe om en plass på pallen.

X Games arrangeres i Aspen helgen 29-31. januar.

Marte Høie Gjefsen fra Lillehammer Skiklub reiser ned førstkommende lørdag. Tittelforsvareren fra 2012 er spent foran neste ukes konkurranser, men tror selv at hun kan være med å kjempe helt i toppen. 

 - Oppkjøringen har ikke vært helt optimal, og jeg har ikke fått kjørt eller trent så mye som det jeg ønsket. Men formen har vært stigende gjennom hele sesongen, og det har gått bedre og bedre i hver konkurranse, sier Gjefsen. 

Før jul kjørte hun inn til en 10., 9., og 6. plass i verdenscupen, men forrige helg tok hun steget opp og var bare noen få meter fra en pallplass. 

 - Jeg har jo vært "oppi der", spesielt med 4.plassen i Watles. Og med stigende formkurve bør det å kjempe om en plass på pallen i X Games være et mål. Jeg vet ikke akkurat hvordan løypa er i år, men den ligger i en trasé som passer meg godt, sier Gjefsen. 

Vi krysser fingre og ønsker Marte lykke til!

  

NIF-EPI03, 03