Hopp til innhold

Johanne Killi

3. plass til Killi i X Games

Freeski-kjører Johanne Killi fra Dombås IL overrasket alle og kjørte ned til en 3. plass i X Games i Aspen fredag kveld.

X Games samler de aller beste utøverne i verden, og for flere av utøverne og tilhengere har mesterskapet større status enn vinter-OL. Johanne Killi kom med som reserve i siste liten pga. en skade på en av de andre landslagsutøverne. Den sjansen tok Dombås-jenta godt vare på.

Vinner ble 13 år gamle (!) Kelly Sildaru fra Estland, mens Tiril Sjåstad Christiansen (20) fra Norge og Geilo tok andreplassen. 

Johanne Killi gjorde tre flotte omganger i bakken, i Aspen Colorado. I det ene «runnet» fikk Johanne Killi et fall rett før hun var i mål. Dommerne trakk Killi for det, men dommeravgjørelsen er omstridt. Fallet var ikke i samband med det avsluttende hoppet, men skjedde i det hun skulle snu i målområdet.

For mange i det internasjonale friskimiljøet var det en stor overraskelse at «ukjente» Johanne Killi fra Norge tok 3. plassen.

- Dette er det største som har skjedd meg. Det kan ikke bli bedre enn av vi er to norske jenter på pallen her i X Games, sier Johanne Killi da hun ble intervjuet av TV2 rett etter at tredjeplassen var et faktum.

- Dette har jeg drømt om helt siden Tiril Sjåstad Christiansen vant X Games i 2013, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme på pallen. Jeg er nemlig redd for så store hopp i løypa, sier en blid Johanne Killi.

Forhåndssak
Under helgas generalprøve kjørte Killi og Sjåstad Christiansen inn til fjerde- og femteplass – uten å imponere – og med utfordringer for løperne med hensyn til vær og vind. Denne uka har jentene har gjennomført gode treninger. Begge er motiverte for å satse stort i kveld. Været og forholdene ser bra ut. Alt ligger til rette for en god konkurranse. Åtte jenter skal knive om medaljene i kveldens finale.

- Jeg føler treningen i dag bra veldig bra og «runet» satt til slutt. Jeg ga meg litt tidligere med en godfølelse og gir selvsagt alt i kveld. Jeg gleder meg til å konkurrere her igjen, sier Sjåstad Christiansen. 

- Etter å ha sett nivået i treningen har jeg trua så lenge jeg setter alt. Det har gått bra på trening, og har fått prøvd det jeg skal. Jeg er veldig spent før finalen i kveld, sier Killi.

Mennenes slopestylefinale går søndag kveld norsk tid.

X Games nettside

 

NIF-EPI01, 01