Hopp til innhold

FIS Youth Cup kombinert

... ble arrangert i Oberstdorf 3-6. september. Her kommer en kort stemningsrapport fra de tre utøverne fra Oppland.

12 norske kombinertutøvere deltok i Obersdorf, tre av dem fra Oppland; Thea Øihaugen og Andreas Ottesen, Gausdal Skilag og Sebastian Østvold, Lensbygda Sportsklubb.

De tre opplendingene gjorde sine saker bra. 

Sebastian ble beste norske gutt med 8.plass både fredag og lørdag.
Thea ble også topp ti begge dager, noe som er en svært god prestasjon når man er yngst i klassa og de andre er opptil to år eldre. Thea ble nr. 9 i fredagens sprint og nr 8. i lørdagens normaldistanse.
Andreas gjorde en svært fin debut i FIS Youth med 13. og 15.plass i den sterke 2003­‐klassen.

      

De norske ungdommene hadde intense og lærerike dager sammen med ungdom fra 9 andre nasjoner i Oberstdorf. Dagene var fylt med trening, konkurranser, sosialt samvær, bobkjøring og Sommer Grand Prix for world-‐cup utøverne. Nye vennskapsbånd er knyttet og de gode opplevelsene vil vare lenge.

Hanna Midtsundstad fra Vaaler og NTG Lillehammer kronet det hele med 3.plass fredag og en knallsterk
2.plass lørdag.

Resultater fredag 4. september
Resultater lørdag 5. september

 

Jentekombinert vokser
Tidenes første FIS-renn i kombinert for jenter ble arrangert i tyske Oberstdorf for ganske nøyaktig ett år siden. Fredag og lørdag er det klart for nye renn, med seks norske jenter på startstreken. Norge stiller også med seks utøvere i gutteklassen.

Parallelt foregår også den andre internasjonale samlinga i FIS-regi for både gutter og jenter, med totalt 90 deltakere. Tidligere år har samlinga kun vært for gutter, men i fjor fikk jentene innpass for første gang - da med 30 jenter fra syv nasjoner. I år er de enda flere, totalt 40 jenter, fra hele ni nasjoner. Fra Norge er det seks jenter med fra seks forskjellige klubber i Norge, deriblant Thea Øihaugen fra Gausdal Skilag.

- Denne økningen er kjempebra. Vi ser også at nivået er blitt høyere. Dette er en gledelig utvikling, sier sportssjef Sverre Rotevatn.

I vinter ble også tidenes første FIS-renn for jenter arrangert i Granåsen. Dette kombinerteventyret kan bli starten for jentene med flere internasjonale konkurranser som tilslutt kan endte i at også jentene får junior-VM og andre internasjonale konkurranser om noen år på lik linje med gutta.

I Norge har det i mange år vært aldersbestemte jenteklasser i kombinert, men ikke noe organisert miljø ettersom tilbudet har uteblitt i junior- og seniorsammenheng. Norge har vært en sterk pådriver av kvinnekombinert internasjonalt og har jobbet aktivt for å etablere et samling- og rennprogram i FIS-regi. Det siste året har også FIS vært en stor pådriver for å få organisert jentekombinert.

Det er to kombinertklasser for jentene i Oberstdorf.

Disse stiller for Norge:

Jenter
Hanna Midtsundstad, Våler IF
Ida Marie Hagen, Haslum IL
Karoline Bjerke Skatvedt, Trøgstad Skiklubb
Thea Øihaugen, Gausdal Skilag
Gyda Westvold Hansen, IL Nansen
Mari Leinan Lund, Tolga IL

Gutter
Endre Strypet, Tolga IL
Andreas Ottesen, Gausdal Skilag
Trym Brandsegg Lein, Byåsen IL
Iver Olaussen, Byåsen IL
Sebastian Østvold, Lensbygda SK
Brage Buseth Hammerstad, Haslum IL

Alt om rennene på fisski.com 

NIF-EPI02, 02