Hopp til innhold

Jentene som deltok i søndagens renn i Haugakollen

Glimt fra Haugakollen

Her kommer en liten stemningsrapport fra kretsrennet i hopp/kombinert i Haugakollen sist søndag, arrangert av Bagn IL.

Søndag 1. februar ble det avholdt kretsrenn i hopp og kombinert i Haugakollen, samtidig som vandrepokalen i Johanne Kolstads Minnerenn ble utdelt til beste jente i hoppbakken. 28 barn i alderen 5 til 16 år hadde tatt veien til Haugakollen, i tillegg til en seniorhopper.

Johanne Kolstad var en hopp-pioner fra Nordre Land. Hun ble født 25. februar 1913 og døde 5. september 1997, 84 år gammel. Hun var en foregangskvinne innen skihopp for damer og ble blant annet kalt «Queen of Skis» og «The Wonder Girl». Etter å ha turnert i Amerika i 5 år kom Johanne hjem til Norge og bosatte seg i Valdres.

Søndag var det datteren til Johanne Kolstad, Anne Marie Aastad Bråten, som delte ut pokalen. Vandrepokalen, som i år ble utdelt for 3. gang, gikk til Thea Minyam Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb. Thea stilte i klassen Jenter 12 år og hoppet 36 meter i begge omgangene, i den største bakken (K-45).


Marius Sørbøen fra Bagn IL i tilløpet


Jostein Saglien Bråten fra Etnedal Skilag i svevet


Vinner av Johanne Kolstads vandrepokal, Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda sportsklubb, sammen med datteren til Johanne Kolstad, som delte ut pokalen, Anne Marie Aastad Bråten.


Yngste deltager i den minste bakken (K-8) var 5 år gamle Oda Mikkelsgaard.


Jon Fossen Rosenberg fra Nordre Land IL i fint driv i løypa.

Tekst og foto: Rune Larheim 

 

NIF-EPI02, 02