Hopp til innhold

Skandinavisk Cup

Vinterens første renn i Skandinavisk Cup arrangeres i finske Vuokatti 11-13. desember. Martin L. Nyenget vant søndagens 15 km fri!

Søndag 13. desember
Martin Løwsrøm Nyenget, NSF Rekrutt/Lillehammer Skiklub,  fortsetter å bevise at han er i form, i dag ble det seier på 15 km fri teknikk, et lite sekund foran nr. 2, Daniel Myrmæl Helgestad. Vegard Bjerkreim Nilsen ble nr. 7 og Morten Eide Pedersen nr. 11, begge Lillehammer Skiklub.

I dameklassen ble Barbro Kvåle, NSF Rekrutt/Lillehammer Skiklub, best av våre på en 5. plass. Mari Eide, TVI/Øystre Slidre IL, gikk inn til 7. plass og Marthe Bjørnsgaard, TVI/Lillehammer Skiklub, nr. 9 - solid innsats også av jentene, med andre ord. 

Resultater søndag
15 km fri menn    10 km fri kvinner

Lørdag 12. desember
Sprint stod på skjemaet i dag. 
Jentene våre imponerte med stor bredde.
Mari Eide fra TVI/Øystre Slidre IL fortsatte gårsdagen opptur med å vinne prologen. I finaleheatene stanset ferden i seminfinalen og det ble til slutt en 8. plass. Thea Krokan Murud, TVI/Roterud IL, kom helt til finalen, der det ble en 6. plass og best av våre. I tillegg ble det 10. plass til Marthe Bjørnsgaard, TVI/Lillehammer Skiklub, og 12. plass til Barbro Kvåle, NSF Rekrutt/Lillehammer Skiklub.

I herreklassen ble Eivind Bakkene, TVI/Øystre Slidre IL, best med en sterk 4. plass. I herreklassen hadde Oppland hele 4 utøvere blant de 10 beste (Martin Løwstrøm Nyenget nr. 7, Even Sæteren Hippe nr. 8 og Vegard Bjerkrem Nilsen nr. 10, alle Lillehammer Skiklub).

Resultater lørdag
Kvinner sprint F     Menn sprint F

Fredag 11. desember
Det var stor norsk dominans under fredagens klassiske renn i Vuokatti. I dameklassen ble det svensk seier, men Barbro Kvåle, NSF Rekrutt/Lillehammer Skiklub, og Mari Eide, TVI/Øystre Slidre IL, på hhv. 2. og 3. plass. Marthe Bjørnsgaard, TVI/Lillehammer Skiklub, gikk inn til 11. plass. Blant de 11 første var det 7 norske jenter.

Norge var også dominerende i herreklassen, som ble vunnet suverent av Emil Iversen. Martin Løwstrøm Nyenget, NSF Rekrutt/Lillehammer Skiklub, gikk inn til en sterk 3. plass.

SC fortsetter med sprint fri teknikk på lørdag og 10/15 km fri teknikk på søndag. 

Resultater fredag
15 km klassisk menn    10 km klassisk kvinner

Samleside Skandinavisk Cup 2015-16

NIF-EPI01, 01