Hopp til innhold

Marens første seier i E-cup

Maren Skjøld fra Gjøvik Skiklubb tok sin første seier i Europacup alpint da hun vant lørdagens superkombinasjon i Kvitfjell.

Maren lå på 3. plass før slalåmomgangen, men følte at hun hadde en god mulighet etterom ingen av de to foran  var utpregede slalåmspesialister. Etter en godt kjørt slålåmdel var Maren på toppen av listene, 0,75 sekunder foran Lara Zuercher fra Sveits, og skikarrierens høydepunkt så langt var et faktum. 

Seieren kom i slutten av samme uke som hun også leverte ett av sine andre karrierehøydepunkt, med 10. plass i et renn der mange av jentene kom rett fra topp 30-plasseringer i verdenscupen i Aspen. Med denne seieren tok hun også over sammenlagtledelsen i europacupen.

Med flere solide prestasjoner i europacupen er det en naturlig tanke at en startplass i verdenscupen ikke er altfor langt unna. Det er også trener Erik Skaslien klar på. 
– Veien til startplass i verdenscup behøver slettes ikke være så lang for Marens del, selv om europacupen er hennes prestasjonsarena også denne sesongen. Resultatene hennes taler for seg selv, og fortsetter hun som nå bør hun få sjansen, sier Skaslien.

Selv tenker ikke Maren så mye på verdenscupen.
– Jeg føler jo at prestasjonene blir lagt merke til, men jeg har ikke fått noen beskjed om mulige startplasser i verdenscup. Jeg stresser ikke så mye med det, det kommer når jeg fortjener det. Samtidig ser jeg jo at jeg nærmer meg, så det gjelder å holde hodet kaldt og fortsette å prestere der jeg er nå - og det er i europacupen.

Søndag dro Maren Skjøld og resten av laget til Trysil for å få en god treningsperiode før jul. I tillegg skal hun kjøre renn i Åre for å pusse på konkurranseformen, før januar kommer som sesongens travleste måned.

Vi ønsker Maren lykke til videre!

   

NIF-EPI01, 01