Hopp til innhold

2 x nr. 2 for Mathilde

God start på vinterens World Cup-sirkus for telemarkkjørerne i Hintertux, med to andreplasser til Mathilde Olsen Ilebrekke, Nordre Land IL.

Resultater:

Klassisk sprint 27.11.15, menn   kvinner
Parallell sprint 28.11.15, menn    kvinner
Parallell sprint 29.11.15,  menn    kvinner

Det norske laget var ankom Hintertux søndag 22.11.15. Fire dager med forberedelser på breen med meget gode forhold skulle til etter en varm høst i Norge.

Fredag 27. november
Klassisk sprint sto på programmet første konkurranse dag. Mathilde Olsen Ilebrekke ble nr. 2, selv med litt ruskete kjøring ifølge henne selv. Hun var selvfølgelig fornøyd med åpningen og visste hva som måtte forbedres før neste renn. Trym Nygaard Løken ble beste norske herre på fjerde plass, Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL kjørte ned til en flott 7. plass. Generelt en meget bra start for hele det Norske laget!

Lørdag 28. november 
Lørdag var det blanke ark og parallell på programmet. Mathilde gjorde en grov feil på starten av kvalifiseringen og fikk et utfordrende utgangspunkt foran parallellen. De andre 5 utøverne gjorde en god kvalifisering og hadde et godt utgangspunkt inn i parallellen. Både Mathilde og Thea var uheldige og gjorde såpass store feil at begge røk ut i 8-delsfinalen. Gutta derimot gjorde jobben sin og var klare for 8-delsfinale. Trym falt i reiplykja etter sammenstøt med vinner av rennet, Charlie Frade fra Frankrike. Sivert Hole, Andreas Alme og Ådne Kristenstuen vant sine heat og var klare for semifinale. Vi hadde ikke flaksen på vår side denne dagen.  Sivert ledet inn i skøytedel, men litt «knuffing» med samme franskmann som felte Trym, skulle også felle Sivert. Både Andreas og Ådne tapte også sine heat med små marginer. Det var god laginnsats og mye god skikjøring som vi bygger videre på. 

Søndag 29. november
I dag var siste konkurransedag, på grunn av sterk vind og snø måtte arrangøren gjøre en endring i programmet. Opprinnelig var det parallell på programmet, men ble endret til klassisk sprint. Det norske laget var klare og tente etter gårsdagen «nedtur». Mathilde kjørte to sterke omganger, som resulterte i 2. plass, 13 hundrededeler bak Sveitsiske Amelie Reymond. 

Laget er meget fornøyd etter første WC-runde og har fått de svarene de ønsker. Det er ingen tvil om at de er på skuddhold før neste runde, som er i Frankrike i januar. Nå skal de hjem for å trene! Første samling er på Gaustablikk allerede neste helg. Deretter er det Norges Cup og samling på Geilo 16-20. desember.