Hopp til innhold

Stafettsølv i EYOF

Petter Stakston og Marte Mæhlum Johansen var med på det norske mikslaget som gikk inn til sølv på siste dag av Europeisk Ungdoms-OL 2015.

Fredag 30. januar
Miks-stafett stod på rennagendaen siste dag, med både Petter Stakston og Marte Mæhlum Johansen på det norske laget - som tok sølv bak Russland.
Resultatliste miksstafett

Dermed reiser Petter hjem med medalje fra hvert renn - to gull, en sølv og en bronse. Marte har også levert bra, med mandagens gull som høydepunkt.

Torsdag 29. januar
Det ble nok en god dag i EYOF, og nok en seier til Petter Stakston, på sprint. Marte Mæhlum Johansen kom også til finale, der hun endte på en 5. plass. Kristine Alm Karsrud gikk ikke videre fra prologen.

Resultatliste sprint gutter
Resultatliste sprint jenter

Onsdag 28. januar
Petter Stakston fra Søre Ål IL fortsetter å imponere. I dag gikk han inn til en ny pallplass i dagens fristilrenn, denne gang 3. plass.

I jenteklassen ble det en 7. plass til Marte Mæhlum Johansenn fra ØTS, mens Kristine Alm Karsrud fra Raufoss IL gikk inn til 29. plass.

Resultatliste 7,5 km fri teknikk gutter
Resultatliste 5 km fri teknikk jenter 

Mandag 26. januar
Petter Stakston og Marte Mæhlum Johansen gikk inn til hver sin seier i mandagens langrenn i EYOF, Europeisk Ungdoms-OL i Liechtenstein.
I gutteklassen ble det dobbeltseier til Norge, da Petter fra Søre Ål IL gikk i mål 9 sekunder foren Herman Martens Meyer på 2. plass.
I jenteklassen vant Marte fra Østre Toten Skilag med 4 sekunders margin. Kristine Alm Karsrud fra Raufoss IL langrenn gikk inn til en 38. plass.

Resultatliste 10 km klassisk gutter
Resultatliste 7,5 km klassisk jenter

 

I kombinert hoppet Lars Ivar Skårset  fra Søre Ål IL ned til 15. plass, men han gikk seg opp til en 9. plass i langrennet, der han ble best av de norske.
Resultatliste kombinert

Mesterskapets hjemmeside
Les egen sak om uttak til EYOF

European Youth Olympic Festival (EYOF) arrangeres i Liechtenstein og Vorarlberg i Østerrike 25-30. januar 2015.

Mesterskapet er det tolvte i rekken, og Norge har deltatt med tropper hver gang siden det første gang ble arrangert i Aosta (Italia) i 1993. EYOF er den største fleridrettskonkurransen i Europa, med deltakere fra 45 nasjoner og totalt 924 utøvere. Alderen varierer fra 14-18 år, avhengig av idrett. Norge er representert med 35 utøvere, fordelt på seks av totalt åtte idretter.

NIF-EPI03, 03