Hopp til innhold

Maren Lundby, Kolbukameratene IL (NTB Scanpix)

Uttak hopp WC og COC

Flere hoppere får sjansen i bakken i utlandet i helga, deriblant flere opplendinger. Det er både WC menn og kvinner, samt COC.

Både Maren Lundby, Kenneth Gangnes, Fredrik Bjerkeengen og Robert Johansson er tatt ut til å delta i internasjonale renn til helgen. Lykke til!

Landslagstrener Alexander Stöckl forteller at Rune Velta, Daniel-André Tande og Anders Jacobsen har trent med Magnus Brevik i både Holmenkollen og i Vikersund siste dagene.

- Rune, Daniel og Anders og er godt forberedt til rennene i Willingen. Vi reiser med et annet lag denne gangen, og det blir spennende hvordan det fungerer. Alt i alt føler jeg at vi stiller med større brede enn noen gang, sier Stöckl.

Tom Hilde har prestert bedre i Japan og er dermed videre. Kenneth Gangnes har hoppet inn kvoteplass via COC, mens også Ole Marius Ingvaldsen får sjansen etter to strake seiere i Meldal i norgescupen i helga.

- Hvis Ole Marius klarer å hoppe inn poeng in Willingen, så kan vi stille med full nasjonal kvote i Vikersund. Det betyr 12 nordmenn med i kvalifiseringa. Det hadde vært fantastisk, mener Stöckl.

Deltakerne i junior-VM forbereder seg hjemme før avreise til Almaty til helga. Phillip Sjøen og Johan Forfang kommer dermed ikke til å være med til Willingen eller til Neustadt helga etter.

- Laget til junior-VM neste uke er skikkelig spennende med to utøvere som har vært på et høyt nivå i World Cup, mener Stöckl.

Landslagstrener Christian Meyer har samlet kvinnelandslaget på Lillehammer tirsdag og onsdag denne uka for å jobbe med hopptekniske ting. Meyer er skuffet over resultatene så langt i 2015, men skal jobbe knallhardt denne uka sammen med jentene for at resultatene bedrer seg raskt. Torsdag er det avreise for jentene til østerrikske Hinzenbach. 

Disse stiller for Norge:
WC Willingen
Anders Fannemel, Hornindal IL
Kenneth Gangnes, Kolbukameratene IL
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Rune Velta, Lommedalen IL
Daniel Andre Tande Kongsberg IL
Anders Jacobsen, Ringkollen Skiklubb
Ole Marius Ingvaldsen, Steinkjer SK

WC Hinzenbach
Gyda Enger, Hernes IL
Line Jahr, Vikersund IF
Maren Lundby, Kolkukameratene IL
Anette Sagen, Helfjell UL Skigruppe

COC Zakopane
Atle Pedersen Rønsen, Eidsvoll IF
Tord Markussen Hammer, Tromsø Skiklub
Fredrik Bjerkeengen, Kolbukameratene IL
Robert Johansson, Søre Ål IL
Johan Martin Brandt, Steinkjer SK Team Trønderhopp

nif-epi04, 04