Hopp til innhold

Juniorverdensmester Magnus Bjørnnes er på landslaget.

Skicrosslandslaget 2014-15

Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på skicrosslandslaget sesongen 2014-2015, deriblant Lillehammer-jenta Marte Høie Gjefsen.

Det er tre kvinner og fire menn i landslagstroppen. 

- Med sammenslåingen av verdenscup og europacup til et felles lag, vil vi få en perfekt blanding av ungt pågangsmot og rutine. Vi vil på denne måten også sikre best mulig matching for alle på laget frem til sesongstart, mener sportssjef Morten Ring Christensen.

Sportssjefen er også i siste innspurt av ansettelsen av ny landslagssjef, med planlagt startdato 1.mai.   - Vi føler oss veldig sikre på vårt valg, og vet at ansettelsen vil bedre kvaliteten og profesjonaliteten innad i landslaget, sier han.

Samlingene og oppkjøringa starter cirka 1. mai. Det blir mange samlinger i Norge - både barmark og ski frem til sesongstart til vinteren. Etter ansettelsen av landslagssjef, vil også det sportslige opplegget spikres 100 prosent. 

- Vi ser veldig frem til den kommende sesongen med VM i Kreischberg som det store målet. På tross av én verdenscupseier, en tredjeplass i verdenscupen og junior-VM gull i inneværende sesong, er vi fast bestemt på å heve vårt nivå betydelig, sier Christensen.


Marte Høie Gjefsen satser videre. Her etter vinterens seier i Arosa.


Skicrosslandslaget sesongen 2014-2015

Marte Høie Gjefsen, Lillehammer Skiklub
Julie Brendengen Jensen, Ready
Josefine Cornelia Fiane, KV Alpin Klubb 

Magnus Bjørnnes, Kongsberg IF
Marius Heje Mæhle, IL Heming
Bastian Juell, Ready
Thomas Borge Lie, Ready 

Uttaket er gjort av Morten Ring Christensen, og godkjent av freestylekomiteen.

nif-epi04, 04