Hopp til innhold

Seier til Elvira i slopestyle

Elvira Marie Ros fra Lillehammer Twintipklubb tok seieren i slopestyle klasse jenter yngre junior da NM freeski ble arrangert på Oppdal 3-6. april.

NM Freeski Big Air
Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen. Martin Kvatningen fra Dombås Il ble nr. 4.

Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen. Martin Kvatningen fra Dombås Il ble nr. 4.

Berg var godt fornøyd med å vinne årets NM og nå gleder han seg til å delta i Jon Olsson Invitational som han vant et Wild Card til.
- Det er kult å ende opp på toppen og ekstra kult at Heming gutta tapetserte pallen. Det at jeg vant en wild card til Jon Olsson Invitational er helt et klart en stor bonus. Gleder meg sykt til å kjøre den konkurransen og selv om det er første gang så håper jeg ikke det blir siste gang. Skal gjøre mye av de samme triksene jeg har gjort denne sesongen også skal jeg nok prøve noe nytt også. Vi får se hvordan hoppet blir å slikt, sier Berg som også skal kjøre slopestyle i morgen.

I junior klassen var det Eirik Sæterøy som tok hjem NM-tittelen. Han har kjørt stabilt hele sesongen og har vunnet en del konkurranser med sitt merkevaretriks, som er en switch dobbel rodeo 12. Det samme trikset kjørte han i dag.

I jenteklassen var det kun to jenter som stilte til start, men det ble ingen "safing" av den grunn. Nina Rusten vant foran Marina Johansen med en 720 safety grab. Rusten syntes hoppe ble digg utover dagen og var ganske happy med med å lande 7´ern sin.

NM Freeski slopestyle
Aleksander Aurdal snøt hjemmefavorittene Vebjørn Svorkmo og Espen Bergh for seieren under NM i Slopestyle på Oppdal i dag. Han kunne dermed heve kongepokalen fortjent over hodet

Nivået under dagens slopestyle ble som ventet av aller ypperste klasse og publikum ble vitne til kjøring i verdensklasse. Men i dag som i går var det kun en vinner, og han het Aleksander Aurdal. Heminggutten, som var en av freeski representantene for Norge under OL i Sochi, hadde det mest tekniske runnet.
- Det er selvfølgelig alltid gøy å vinne og i dag er selvfølgelig ikke noe unntak. Jeg var litt usikker på om jeg skulle komme hit i det hele tatt, men det er kult å stille opp og folk setter pris på at vi på landslaget stiller. Det at jeg stakk av med seieren er jo selvfølgelig ekstra kult, sier Aurdal som nå skal hjem noen dager før han også stikker til Åre for å delta i Jon Olsson Invitational sammen med Lars Bjørum, Johan Berg og Espen Bergh.

Aron gutten Eirik Sæterøy tok storeslem i helgen og ble likeså godt junior norgesmester i både Big Air og Slopestyle. I dag tok han seieren foran Henning Hansen Pytte og Johannes Skøien.

En annen som tok storeslem i helgen, var Nina Rusten. Hun tok seieren i dag foran Lilly Murud og Marina Johansen. Og ikke nok med at hun vant her i Oppdal, hun vant også pipe NM i Wyller for en snau uke siden og kan kalle seg norgesmester i både Halfpipe, Big Air og Slopestyle. At Rusten har hatt en bra uke på ski er det ingen tvil om og nå skal hun roe det ned noen dager med bading i Trondheim.

Hovedlannsrenn, yngre junior
Det ble seier til Elvira Marie Ros fra Lillehammer Twintipklubb i jenteklassen slopestyle. Dorthe Hårstad Renander var best i Big Air. I gutteklassen vant Birk Ruud Slopestylen, mens Trym Sunde Andreassen dro hjem seieren i Big Air for guttene.

Gårsdagen viste at det gryr mange storjibbere blant de litt yngre i freeskimiljøet. Mange av kjørerne viste tekniske triks og høyt nivå på de litt mindre hoppene i parken på Oppdal. På en god dag kunne noen av de hevdet seg blant både juniorene og seniorene som kjørte NM dagen før, så at det kommer mange dyktige unge freeskiers bakfra i Norge er det ingen tvil om.

Det var også siste konkurranse i Norges Cupen i Freeski, men vil komme tilbake sterkere og bedre neste sesong.
Takk for i år også er det fulle resultater fra helgen på linken under.

RESULTATER

Arrangørenes nettside

NIF-EPI01, 01