Hopp til innhold

WC og junior-VM Geilo

Det ble flere pallplasser under helgens WC og Jr-VM på Geilo. En ekstra stor gratulasjon går til Ådne Kristenstuen, med bronse i Jr-VM parallell sprint!

Lørdag 22. mars: Parallell sprint

Junior-VM: Trym Nygård Løken fra Bækkelaget SK vant rennet, mens Ådne, som kjører for Nordre Land IL, vant sin duellen om bronse mot franske Charlie Fradet.
Resultater menn, Resultater kvinner

World Cup: Mathilde Ilebrekke fra Nordre Land IL var tilbake på pallen i verdenscupen etter et par renn utenfor det gode selskap i Funäsdalen i begynnelsen av uken. Hun kjørte solid hele dagen, men måtte til slutt se seg slått av sveitsiske Amélie Reymond i finalen.

- Jeg må være kjempefornøyd. Det er egentlig en seier for meg å komme til finalen i dag etter at jeg ikke har kjørt så bra siste tiden, sier Olsen Ilebrekke.

Resultater:
Kvinner: 1) Amélie Reymond, 2) Mathilde Ilebrekke, 3) Ida Gresaker, 4) Beatrice Zimmermann
Øvrige norske: Røk i kvartfinale: Sarah Fiskaa Haugen

Herrer: 1) Tobias Müller, 2) Olle Detlof Collberg, 3) Trym Nygaard Løken, 4) Jonas Schmid
Øvrige norske: Røk i kvartfinale: Ådne Kristenstuen.
Røk i åttendedelsfinale: Sondre Kristenstuen, Sivert Hole, Øyvind Vagstad

Søndag 23. mars: Sprint
Mathilde Olsen Ilebrekke viste stabil kjøring og kjørte inn til annenplass i verdenscupen på Geilo. Olsen Ilebrekke var bedre enn suverene Amelie Reymond i finaleomgangen, men førsteomgangen ble for svak for at den norske telemarkkjøreren skulle tukte det sveitsiske superesset i telemark.

- Jeg gjør egentlig to bra omganger, men får to tillegg i den første etter feil som jeg ikke vet hvor var i løypa. Finaleomgangen kjører jeg uten feil, jeg synes at jeg får til reipelykja bedre enn tidligere i vinter. Det er godt å få en bekreftelse på at det er mulig å tukte Amelie, og kjøringa er tilbake på et stabilt nivå etter at jeg trøbla litt i Sverige tidligere sist uke, sier Olsen Ilebrekke.

Sondre Kristenstuen var tilbake på pallen (3. plass) etter at han mislykket fullstendig i parallell-øvelsen lørdag. Kristenstuen tok sin første verdenscupseier i Sverige sist uke, og imponerte i prologen lørdag, men feilet i det første heatet. Dermed var det over og ut.

- Dette var en fin revansje fra lørdagens renn, og det er herlig å være tilbake på pallen. Jeg safer litt i finaleomgangen og får ingen tillegg. Denne taktikken fungerte, sier Kristenstuen. 

I dagens Junior-VM ble det 5. plass til Lasse Skøre fra Vang IL, mens lørdagens bronsevinner, Ådne Kristenstuen, ble nr. 7.

Resultatlister sprint  
Verdenscup mennkvinner,
Junior-VM mennkvinner

Mandag 24. mars: Klassisk 
På siste dag av Junior-VM ble det 6. og 7. plass til hhv. Ådne Kristenstuen og Lasse Skøre.

I dagens verdenscuprenn kjørte Mathilde Olsen Ilebrekke inn til femteplass, mens Sondre Kristenstuen tok en fin sjetteplass.

Resultater klassisk
Verdenscup kvinner, menn
Junior-VM kvinner, menn,

 Bilder

nif-epi04, 04