Hopp til innhold

Seier til Johnsen og Killi

Det ble seier både til Jens Johnsen fra Lillehammer Twintipklubb og Johanne Killi fra Dombås IL i helgens NorgesCup i freeski Big Air i Wyller.

I tillegg ble det en 4. plass i seniorklassen til PK Hunder fra Lillehammer Twintipklubb.

Nummedal viste størst styrke i seniorklassen med en switch dobbel 1260 og ble med det fem tusen spenn rikere. I juniorklassen var det Jens Johnsen igjen som trakk det lengste strået, foran Eirik Sæterøy og Henning Hansen-Pytte og kunne med det også innkassere fen tusen spenn rett i egen lomme.

Det var kun to jenter påmeldt i under torsdagens konkurranse, men både  junior Johanne Killi og senior Vilde Johansen viste at nivået for jentene i dette landet stadig blir bedre.  

Det var lenge usikkert hvor mange som ville stille til start i Wyller, men etter at ryktet om at hoppet i Wyller var noe utenom det vanlige - noe som spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier - ble påmeldingen sprengt og hele norgeseliten hadde plutselig hengt seg på.

For det manglet ikke på profiler under kveldens Big Air i Wyller. PK Hunder, Aleksander Aurdal, Johan Berg, Øystein Bråten, Lars Haakon Hafsal og Lars Bjørum, alle ganske habile kjørere, var tilstede for å kjempe om litt ekstra lommepenger, men alle ble snytt av gutten fra Hakdal, Christian Nummedal, som nylig ble tatt ut til å kjøre Junior-VM i Italia senere i Mars.

Og Nummedal visste han måtte steppe-up gamet for å dra hjem seieren i dag: 

- Jeg visste ikke helt om jeg skulle delta i dag siden jeg har en del å gjøre på skolen, men ble litt vanskelig å holde seg unna da. Når jeg kom på treningen så trodde jeg ikke vi fikk mange runs så jeg gikk for en dobbel cork 1260 ganske tidlig og den satt. I kvaliken tryna jeg i første  run, men klarte heldigvis å komme meg videre på andre run med dobbel 12´ern da. Når jeg da så hvem jeg skulle fighte mot i finalen så skjønte jeg at det måtte steppes-up! Bestemte meg for å gå for switch dobbel 12 i finalen og tweaka av meg skien i første run, men i andre run så satt den og da håpet jeg at det skulle holde og det gjorde det, sier Nummedal, som også slo Aurdal blant annet i en In-City konkurranse i Kongsberg for ikke lenge siden.

Norgescupen i Freeski er ferdig for i år og nå er det bare NM i Pipe, Big Air og Slopestyle som gjenstår. NM i Pipe skal være 29. mars i Wyller, mens NM i Slopestyle og Big Air har blitt flyttet til Oppdal fra Vassfjellet og vil bli avholdt den 3. april . 

Resultat             Norgescup ranking

NIF-EPI01, 01