Hopp til innhold

Klart for langrennsturneen

Over 200 klubber og skoler vil ha besøk av verdens beste langrennslandslag. Dessverre ble ikke Oppland med på turneplanen denne gangen.

For femte gang på rad skal smøretraileren ut på turne i Norge. Det blir over 20 stopp i våres. På turneen får store som små klubber samt skoler besøk av langrennsheltene våre og deres støtteapparat. Turneen starter mandag 7. april i Sarpsborg og avsluttes 16. mai i Troms.

Marit Bjørgen gleder seg til å åpne årets turne i Sarpsborg på Grålum skole 7. april.

- Det er i klubben grunnlaget legges. For oss landslagsløpere har det i tillegg til klubbesøkene også vært veldiggivende å besøke barneskolene. Her er det ikke bare vi som lærer bort – vi for også masse påfyll som er nyttig å ta med seg videre, sier Bjørgen.

- Juryen har hatt en veldig vanskelig jobb. Det kom inn så mange bra søknader, og det er så mange steder som vi gjerne vil besøke. Det er et utfordrende puslespill å legge opp ruta i vårt langstrakte land, sier langrennssjef Åge Skinstad.

I år – som alle tidligere år – er smørekursene fullbooket. Smøresjef Knut Nystad er veldig glad for den enorme interessen det er for langrennslandslaget og smøreteamet.
- Vi setter stor pris på at vår kunnskap er høyaktuell. Turneen er en invisterring i vår egen fremtid. Kunnskap må også gå i arv, sier Nystad.

Stedene som i år får besøk:

· 7. april Sarpsborg, Grålum Skole /Trøsken IL
· 8. april Oslo, Grindbakken og Svendstua skole/Heming og Try
· 10. april Drammen, Aker Solutions Tranby
· 23. april Stord/Voss, Vossalangrenn/Kværner og Aker Solutions
· 24. april Voss, Voss skole
· 30. april Hønefoss/Klekken, Vang skole/Haugsbygd IF
· 5. mai Bærum, Lommedalen IL/Lesterud skole
· 7. mai Eidskog (Hedmark), Magnor UL og Granli IL/Skotterud skole
· 9. mai Røros, Røros IL og lokale skoler
· 12. mai Steinkjer, Steinkjer skiklubb/Egge barneskole
· 14. mai Bodø, Innstrandens IL/Mørkvedmarka skole
· 15. og 16. mai, Troms, Storfjord IL/Hatteng skole

Kunnskapsturneen ble etablert i 2010 da Aker gikk inn som hovedsponsor for norsk langrenn.
- Kunnskapstraileren er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skiforbund og Aker. Vi vet at kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes. Kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for utvikling av norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere, sier CEO Øyvind Eriksen.

- For at vi skal fortsette å være verdens beste langrennsnasjon må vi ut og besøke mennesker og dele den kunnskapen vi har med bredden, sier langrennssjef Åge Skinstad.

nif-epi04, 04