Hopp til innhold

NC Freeski på Skeikampen

Vel blåst, bokstavelig talt! Sola skinte på Skei i helgen, men mye vind gjorde det vanskelig for arrangør og utøvere.

Lørdag 8. mars
Sola skinte på morgenen under Norgescupen i slopestyle på Skeikampen i dag, men mye vind gjorde det vanskelig for kjørerne. Det var kun gutter 16-17 som fikk gjennomført to runs, før det ble bestemt at konkurransen skulle utsettes pågrunn av for mye vind .

Vinden ville ikke løye og til slutt ble det bestemt at herrer senior og jenteklassen skulle avlyses. Dermed ble scoren fra de to kvalik-runnene til gutter 16-17 stående, og det var Eirik Moberg som trakk det lengste strået under de vanskelige forholdene, med Henning Hansen Pytte og Anders Nummedal like bak.

Søndag 9.  mars
Arne Krohn-Hansen vant i klassen gutter 13-15 på Skeikampen i dag, foran Birk Ruud som delte andreplassen med Andreas Viken.  Heller ikke i dag var forholdene spesielt optimale da gutta skulle gjøre opp om seieren på Skeikampen.  Dagen begynte strålende med sol og nesten vindstille under treningen og timene før tolv.

Dessverre ville ikke værgudene samarbeide i dag heller og etter at vinden tok seg kraftig opp under andre runde av kvalifiseringen, ble det bestemt at finaleomgangene skulle utsettes. Farten til både rails og hopp ble til slutt så dårlig at utfallet til slutt ble avlysning av finaleomgangene og dermed ble resultatet fra kvalifiseringen stående, hvor Krohn-Hansen ble stående som vinner.

Premier ble det uansett til alle utøvere i denne klassen, og til tross for vanskelige forhold, var det et flott arrangement Skeikampen stelte i stand denne helgen.

Neste konkurranse ut nå er Big Air i Wyller som går av stabelen allerede på torsdag. Der skal de beste jibberne i landet kjempe om heder og ære og 20.000 kroner i premiepotten. Det kommer til å bli et heidundranes show.

Resultatlister 

NIF-EPI03, 03