Hopp til innhold

Ny telemarkdronning?

Mathilde Olsen Ilebrekke, som kjører for Nordre Land IL, viser at hun nå hører hjemme i verdenstoppen.

Mens de fleste har vært opptatt med OL og skismurning, har de norske telemarkskjørerne vært i Steamboat Springs, USA og kjørt 4 WC-renn.

Mathilde Olsen Ilebrekke viste der at hun nå hører hjemme i verdenstoppen. Junioren Ådne Kristenstuen, også Nordre Land IL, oppnådde også flere gode resultater.

Dag 1
Løperene startet med to tunge klassiskrenn, med lang løype som blir ekstra krevende når de faktisk går i over 2500 meters høyde. Mathilde startet med en 3. plass, men var kun fattige 17 hundredeler bak 2. plassen. Kristenstuen hadde en tung start, med 20. plass første dag.

Dag 2
Påfølgende dag klatret Mathilde Ilebrekke opp ett hakk på pallen, og ble nr 2.  – Det var ekstra godt å ta ett steg opp på pallen i dag, ettersom det var så nære i går. I dag er jeg veldig fornøyd med kjøringen min og jeg skøyta bra, samt at jeg kjørte uten tillegg, sier en fornøyd Olsen Ilebrekke

Ådne Kristenstuen viste også framgang, med sin 13.plass.

Dag 3
stod klassisk sprint på programmet. Mathilde startet veldig bra, og ledet etter 1. omgang, men måtte til slutt se seg slått av verdensener Amelie Reymond fra Sveits og det ble derfor en ny 2. plass.

Dokkagutten Ådne Kristenstuen kjørte meget bra og endte opp med 11. plass, som er hans beste resultat i verdenscupen noen sinne.

Sprint parallell var øvelsen på siste dag. Her var ikke Ådne like heldig og ble slått ut allerede i innledende prolog. Mathilde Ilebrekke derimot tok en ny sterk 2. plass, bak Amelie Reymond. Hun var meget fornøyd etter rennet og uttalte følgende;  -Dette er den andreplassen som har smakt best så langt i World Cupen. Etter ett dårlig første run i semifinalen klarte jeg å omstille meg å vant andre run, noe som sikret finaleplass.

Med den kjøringen som Mathilde Olsen Ilebrekke har vist så langt i årets sesong, viser hun at Norge fortsatt har løpere i verdenstoppen, også etter at Sigrid Rykhus har satt konkurranseskia i garasjen.

NIF-EPI03, 03