Hopp til innhold

Mikko på hjemmebane

Mikko Kokslien konkurrerer på hjemmebane til helgen. Les om hans forventninger før det braker løs på Lillehammer

For 4 år siden tok Mikko Kokslien sin første individuelle verdenscupseier her og har mange gode resultater de andre årene. Vi tok en prat med han om forventninger, minner og tanker om verdenscupen på hans hjemmebane. 

 Hva gleder du deg mest til i helgen? 

Mikko: Og konkurrere på hjemmebane. Det er spesielt å kunne gå verdenscup der jeg har vokst opp og trent i alle år.

Du har gode resultater fra de tidligere verdenscupene her på Lillehammer med blant annet din første verdenscupseier, hvilke forventninger har du til årets renn? 

Mikko: Jeg forventer å kunne være med i toppen. Om ikke helt på topp så være med å kjempe om seier. Jeg har ikke noe spesielt mål eller forventing til plasseringer. Jeg ønsker å få til det jeg prøver på.

Hva er ditt beste minne fra verdenscupen på Lilleahmmer? 

Mikko: Å gå de siste 300 meterne å vite at jeg kom til å ta min første seier. Da jeg gikk i siste svingen før oppløpet så jeg fattern stå å juble ved siden av sporet og det var alt i alt en spesiell følelse. Et meget verdifult minne.

Dette er jo din hjemmebane, tror du det er en fordel for deg? 

Mikko: Ja

Hvem tror du blir dine største konkurrenter denne helgen? 

Mikko: Det er utrolig mange som kan vinne pr dags dato. Sesongen er ung, og mange er enda litt ustabile. Sikkert mange av de samme navnene som i Kuusamo. Så blir det spennende å se Moan. Tipper han blir å regne med. Frenzel er sikkert revansjesugen og.

NIF-EPI01, 01