Hopp til innhold

Maren i rute til OL

Maren Lundby fra Kolbukameratene IL fortsetter å imponere med jevnt god hopping. I helgen ble det 9. og 6. plass i WC i Planica.

Dermed var Maren beste norske jente både i lørdagens (9.) og søndagens (6.) renn. Formsterke Daniela Iraschko-Stolz vant begge rennene.

I søndagens renn hoppet Maren seg opp to plasser i annen omgang, fra 8. til 6. plass. Hun hoppet 97 og 96 meter. Ti poeng skilte til en plass på seierspallen.

- Dette var en gledelig opptur for meg. Tidligere har jeg kontrollert for mye i bakken, men jeg tok mer sjanser i dag. Jeg bestemte meg for at det fikk bli alt eller ingenting og klinte til det jeg hadde, sa Lundby.  - Dette gir selvtillit mot både junior-VM og OL.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var også fornøyd.

- For Maren var dagens sjetteplass et nytt steg i riktig retning. Hun er heller ikke så veldig langt bak de aller beste. Utviklingen til Maren har vært veldig bra i årets sesong, sa han.

Nå reiser Maren direkte til junior-VM i Val di Fiemme, der hun er i aksjon allerede tirsdag.

Etter junior-VM venter et par hoppøkter på hjemmebane før hun setter kursen for OL om en drøy uke. De norske OL-deltakerne deltar ikke i neste helgs verdenscuprenn i Hinzenbach.

nif-epi04, 04