Hopp til innhold

nm2014lillehammer

Også barnas NM på ski...

Mens de ambisiøse seniorløperne jaktet på heder og ære, hadde mange av barna som også var til stede på stadion under NM, et litt annet fokus.

Under NM på ski på Lillehammer lavet snøen ned hele uken, til stor begeistring for de 1000 skolebarna som var på besøk torsdag og fredag. Lørdag og søndag var det mange barnefamilier som hadde tatt seg turen for å se på de håpefulle utøverne i aksjon.

NSFs Barnas skiklubb var til stedet under NM på ski i Lillehammer og hadde ordnet til et skileikområde for barn og unge.  Det hadde snødd på stadion hele uken, så snøen var dyp og fin å leke i. Skileikområdet var et meget populært sted for småbarnsfamilier og skoleelever under hele NM-arrangementet. 

Den mest populære aktiviteten var den mobile hoppbakken. Her kunne barna prøve seg som skihoppere og hoppe på miniski.  Det var også ordnet til akebakke og slalåmporter hvor barna kunne boltre seg.  Til stor begeistring ble det også delt ut Barnas skiklubb-halser, -luer, og tøffe skibriller til barna. Skibrillene var de mest populære, disse skulle såklart prøves med en gang!

nm2014lillehammerNMpåski2014

Tilsammen torsdag 16.januar og fredag 17.januar kom det ca.1000 barn fra ulike barneskoler i området rundt og i Lillehammer. Mange hadde med seg akebrett og miniski, men dette kunne også lånes av Barnas Skiklubb.  Med så mange barn i aktivitet, var det latter og lek dagen lang. Mange av skoleelevene hadde også med seg Norske flagg og de som ikke hadde, de fikk låne av barnas skiklubb. Alle heia og bidro til at stemningen var på topp under hele rennet!

nm2014lillehammer

Lørdag og søndag var skileikområdet et sted fylt med familier og barn i alle aldre. Folk hadde kommet for å se på og heie fram skiløperne og kose seg i snøen. Barnas skiklubb hadde også ordnet med ved, slik at man kunne lage bål, dette var det så klart noen som benyttet seg av.  Ellers var det også to rebus løyper, disse var veldig populære blant barnefamilier hvor alle gikk sammen å besvarte rebusen.  Her var det tre ulike vanskelighetsgrader på spørsmålene, slik at barn i alle aldre kunne være med. Alt i alt var det et utrolig vellykket NM arrangement på Lillehammer, både for store og små.

nm2014lillehamernm2014lillehammernm2014lillehammer

 

 

 

 

 

 

 

 

NIF-EPI01, 01