Hopp til innhold

Lillehammer er klar

... for nye mesterskap, både i langrenn og hopp.

Lillehammer kan igjen ønske verdens beste langrennsløpere tilbake til byen. På kort varsel har Lillehammer Skifestival sammen med Samarbeidende Skilag og Lillehammer Olympiapark sagt ja til å ta over NM i langrenn fra Molde.

- Det blir hektisk, men vi har med oss gode støttespillere i Norges Skiforbund, klubbene og anleggseier. Dessuten  drar vi med oss fersk rutine fra World Cup- arrangementet vi hadde før jul, forteller Eiliv Furuli, leder av organisasjonskomiteen.

- Hva er den største utfordringen?

- Vi slåss selvfølgelig litt mot klokka. Vi føler at vi har bra kontroll, men det blir noen travle dager. Vi har god tro på at vi skal levere et godt sportslig arrangement,  og vi håper selvfølgelig at det vil komme publikum.

Dette blir et veldig spennende NM. Fortsatt er det ledige plasser på laget til Sochi, og et NM er alltid spennende. Ikke minst fordi vi skal ha masse lokale utøvere i aksjon. Videre gleder vi oss til å arrangere sprint for aller første gang på vår nye arena. Det skjer fredag, sier Furuli.

- World Cup i desember var en publikumssuksess, og vi håper at vi også denne gangen kan skape ei god ramme, sier Furuli.

- Det som også er verdt å merke seg er at vi  tirsdag 21. januar arrangere NM stor bakke i Lysgårdsbakken. Det er det Gausdal IL som har hovedansvaret for, sier Furuli.

 

Slik ser programmet ut:

Torsdag 16. januar
10.45              10 km klassisk kvinner
12.30              15 km klassisk menn

Fredag 17. januar
11.00              Sprint fri teknikk kvinner og menn prolog
12.30              Sprint fri teknikk kvinner og menn finaler

Lørdag 18. januar
10.30              15 km (7,5+7,5 km) skiathlon kvinner
12.30              30 km (15+15km) skiathlon menn

Søndag 19. januar
10.15              Stafett 3 x 5 km kvinner
12.45              Stafett 3 x 10 km menn

Tirsdag 21. Januar
18.45. Hopp stor bakke, Lysgårdsbakken

NIF-EPI01, 01