Hopp til innhold

Debuterer i verdenscupen

Stortalentet Martin Kvatningen fra Dombås IL er tatt ut til helgens verdenscuprenn i slopestyle i Copper Mountain.

Landslaget i freeski er på plass i Copper Mountain for sesongens andre verdenscuprenn. Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere til slopestylerennet, mens Jon Anders Lindstad stiller som eneste norske i halfpipe.

Martin Håkonsen Kvatningen kommer inn som erstatter for en annen opplending, Per Kristian Hunder (PK Hunder) fra Lillehammer Twintip Klubb. Hunder har i samråd med landslagsledelsen og det medisinske støtteapparatet kommet frem til at han står over konkurransen i Copper Mountain for å bli 100 prosent restituert etter kneskaden han pådro seg under trening i Australia tidlig i september.

- PK Hunder er i godt driv hva gjelder rehabiliteringen av skaden og har snart hatt to uker på ski i USA. Målet er at han kan kjøre for fullt igjen i løpet av de nærmeste ukene, og være 100 prosent klar til WC-konkurransen etter nyttår, forteller landslagssjef Christopher Frankrum.

Kvatningen får dermed sin verdenscupdebut. Martin Haakonsen Kvatningen (17 år) representerer Dombås Twintip og studerer ved NTG Freeski Lillehammer.

- Martin beviste gjennom gjentatte gode prestasjoner i fjorårets Norges Cup, at han er en av våre sterkeste unge utøvere på vei opp. Han er dyktig på de tekniske triksene og spinner godt begge veier. Sammen med NTG Freeski er han på samling i Colorado i desember, og vi kunne etter endelig avgjørelse om PK Hunder ville stille eller ei, invitere ham med på kort varsel. Martin har vært i kikkerten en god stund nå og det blir spennende å se hva han får til på World Cup nivå, sier Frankum.

Kvatningen er og den utvalgte freeski utøveren i årets Team Morgendagens Helter. Tidligere har de nåværende landslagsutøverne Tiril Sjåstad Christiansen og Johan Berg vært talenter her.

Norske deltakere
Herrer Halfpipe: Jon Anders Lindstad, SPK Freidig

Herrer Slopestyle
Andreas Håtveit, Geilo IL
Aleksander Aurdal, IL Heming
Johan Berg, IL Heming
Felix Stridsberg Usterud, Bærums Skiklub
Øystein Bråten, Torpo IL
Espen Bergh, Oppdal IL
Lars Bjørum, IL Heming
Martin Håkonsen Kvatningen, Dombås Twintip

Program for uken Slopestyle menn
Kvalifisering onsdag, finale lørdag.
Halfpipe menn: Kvalifisering torsdag, finale fredag.

Mer om rennene på www.fisski.com 

 

nif-epi04, 04