Hopp til innhold

Kombicross

Nå skal kombinertløperne også ut i langrennscrossløypene. Kombicross blir en fullverdig konkurranseform i årets Hovedlandsrenn.

Konkurranseformen ble gjennomført som et prøveprosjekt under Hovedlandsrennet i fjor. Nå har Skistyret formelt godkjent den nye øvelsen, og detaljerte regler vil bli utarbeidet. Kombicross gjennomføres med hopprenn først. Deretter gås langrennskonkurransen i samme løype som langrennsløperne benytter til langrennscross.

Fra langrennscross

- Dette er en ny og spennende konkurranseform. Vi tror at kombicross vil appellere til både kombinertløpere og spesialhoppere. Den setter også fokus på generelle ski- og basisferdigheter, som er et viktig fokusområde i utvikling av hopp og kombinertløpere, sier Sverre Rotevatn.

Dermed får også kombinert to offisielle konkurranser i forbindelse med Hovedlandsrennet på Stryn.