Hopp til innhold

Aktuelt

Skiforbundets koronaveileder

Norges Skiforbund har oppdatert sin koronaveileder etter oppdaterte retningslinjer 1. august. Se NSFs nye koronaveileder for klubber og kretser.

FIS-kongressen utsatt

FIS-Council besluttet fredag at årets kongress utsettes fra 4. oktober til 5. juni neste år.

Ski-Norge minnes legenden Finn Christian Jagge

Finn Christian Jagge ble bare 54 år gammel. Onsdag 8. juli kom den tragiske meldingen om hans bortgang. Ski-Norge var i sjokk, og ingen kunne vel egentlig fatte at legenden og humørsprederen er borte for alltid.

Oppfølging av organisasjonsutvalgets anbefalinger

Organisasjonsutvalgets rapport skulle vært behandlet på skitinget i juni 2020. Da skitinget er utsatt til 2021 på grunn av koronapandemien, ønsker styret å iverksette de av utvalgets anbefalinger som ikke krever tingbehandling.

Historisk TV-avtale

Historisk TV-avtale mellom Skiforbundet og NRK/TV 2 - Alle skirenn som arrangeres i Norge sendes på åpne kanaler og plattformer.

Landslag kombinert 2020-2021

Norges Skiforbund har tatt ut 10 utøvere på elitelandslagene i kombinert. Samtidig er mange av de nest beste som får sjansen på utviklingslaget.

Her er landslagene

De ulike landslagene er godt i gang med sesongoppkjøringa. Her er 2020-2021s landslag.

Husk rulleskivettreglene

Rulleskisesongen er godt i gang, og vi minner om rulleskivettreglene som er utarbeidet av Norges Skiforbund i samarbeid med Norges Skiskytterforbund, Statens vegvesen, Trygg Trafikk.

Endringer foran sesongen

Den siste uka er det blitt gjort en rekke vedtak under vårmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Fortsatt fluorforbud

FIS Council vedtok i november 19 forbud mot bruk av all fluor smøring i alle grener fra sesongen 2020/21. Arbeidsgruppen oppnevnt av FIS Council og som har jobbet med å utvikle en testmetode og testapparat, la frem sin statusrapport til FIS Council under møtet på mandag.

Ber om bistand

Norges Skiforbund ber om Covid 19-bistand fra Norges idrettsforbund rundt økonomisk kompentasjon. I dag har vi sendt brev til NIF.

Kjære alle skivenner

Våren er en stille tid for skisporten. I år har det vært ekstra stille etter en brå og uventet avslutning på årets skisesong i midten av mars.

Bli grasrotgiver

Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende sju prosent av din spilleinnsats.

Samordnet rapportering 2020

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin. Husk at fristen for NSFs klubber er utsatt til 15. mai på grunn av koronasituasjonen, men fristen for NIF og alle idrettslag var 30. april.

Amund takker for seg

Telemarking og landslagsutøver Amund Møster Haugen legger opp etter fem år i verdenscupen.

Bli med på digital ungdomssamling

I disse koronatider er det dessverre begrenset med aktivitet. Vi lanserer nå digital ungdomssamling. Allerede til uka kan du møte landslagssjefene.

Søker om verdenscupfinalen

Norges Skiforbund, med teknisk arrangør Hafjell-Kvitfjell Alpin AS, søker om verdenscupfinalen i alpint 2025. Hafjell blir også Norges Skiforbunds fremtidige kandidat med tanke på verdenscuprenn i tekniske disipliner for kvinner.

Samarbeider om skiglede

Sparebanken 1 Nord Norge og Norges Skiforbund samarbeidet om å spre skiglede i Nord. Derfor er klubber invitert til å søke om midler til etablering av skileik/basisanlegg. Se video nederst i denne artikkelen.

Hovedside om koronaviruset

NSF følger situasjonen nøye. For øvrig viser vi til myndighetenes anbefalinger. Fra 7. mai er NSFs nye koronavettregler klare.

Langrennssportens venner redder regionlagene

To millioner friske kroner sikrer drift av fem regionlag i langrenn ut 2020. Én million kroner utbetales fra Langrennssportens Venner (LSV) fordelt på fem regionlag i henholdsvis Nord-Norge, Midt-Norge, Innlandet, Vest og Oslofjord.

Søk om kompensasjon!

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for å søke kompensasjon for korona-avlyste, utsatte og stengte arrangementer i mars og april. Søknadsfristen er 21. april.

Og vinneren ble...

FRA MORGEDAL TIL LA GRAVE: Fikk du med deg hvem som stakk av med sammenlagtseier i det 2529 kilometer lange løpet mellom Telemarklandslaget og Satsningsgruppa?

Kjære skivenner

Påsken markerer på mange måter avslutningen på skisesongen. Det er som regel noen konkurranser etter påske, men ikke de viktigste.

Skilisens - Egentrening

Nå står vi midt oppe i en situasjon hvor all organisert aktivitet er stoppet. Det er imidlertid viktig at utøvere fortsetter å trene.

Koronaviruset og norsk skisport.

Verden er i krise. I går innførte regjeringen svært strenge, men nødvendige tiltak. Blant annet at all organisert idrett skal opphøre. I det store verdensbildet er det en selvfølge. Idrett blir i denne sammenhengen underordnet.

Engangslisens i avlyste renn

For renn som er avlyst før arrangementet er påbegynt, har ikke engangslisensen trådt i kraft. Innbetalt engangslisens skal derfor tilbakebetales til utøveren.

Sveits og Frankrike er avlyst

Verdenscupavslutningen i Sveits er avlyst som følge av korona. Sportssjef har i samråd med Telemarkskomitéen besluttet at Norge ikke deltar på Junior-VM i Frankrike.

Se bildene fra NM og NC på Bjorli

Den 07. og 08. mars ble det arrangert NM og NC i Klassisk telemark på Bjorli. Se bildeserie fra helgen her, tatt av fotograf Morten V. Eriksen.

Se junior-VM Direkte

Se program, tidsskjema og junior-VM direkte fra Oberwiesenthal 29. februar til 8. mars.

Folkefest i Granåsen

Til tross for ekte trøndersk vær med sol i det ene minuttet og snøstorm det neste kan man ikke klage på folkelivet i Granåsen i helgen. Det var god stemning fra start til slutt, å sett med norske øyne har det vært en fantastisk helg.

Vibeke Skofteruds barneskirenn

Barnas eget World Cup-renn blir i år arrangert søndag 1.mars fra 14:00 – 16:30 og har i år fått navnet etter Vibeke Skofterud. Rennet arrangeres på Konnerud.

Innspill til nytt strategidokument

På Skitinget i Ålesund, 6.-7.juni 2020, skal det behandles og vedtas et nytt strategidokument for neste fireårsperiode. I den sammenheng ønsker vi innspill på foreløpig utkast.

Drammen-sprinten flyttes

Årets Drammen-sprint onsdag 4. mars flyttes til Konnerud på grunn av at værsituasjonen har gjort snøproduksjon for krevende.

Norsk idretts samarbeid med Kina

Den siste tiden har det vært debatt om det er riktig bruk av offentlige midler å hjelpe kinesiske utøvere mot et OL/PL på hjemmebane i 2022. Hvorfor skal Norge som verdens beste vinteridrettsnasjon bruke ressurser på dette?

COC i Eisenerz

Mens det er verdenscup på hjemmebane skal det også være COC i Eisenerz, i Østerrike hvor Norge stiller med 11 utøvere på både kvinne- og herresiden.

Jens tar steget opp til seniornivå

Siste års junior Jens Lurås Oftebro kom på pallen i junior VM i fjor og sikret seg der plass til verdenscupen i år, noe han har bevist at han er mer enn god nok for.

Camp 1881

8. februar arrangerte vi Camp 1881 i forbindelse med Tour de Bærum og for andre gang har vi dermed arrangert vinterens morsomste eventyr.

Tande friskmeldt

Daniel-André Tande har ristet av seg influensaen og er klar til helgens World Cup-renn i skiflyging i Kulm.

Uttak langrenn - SkiTour2020

SkiTour2020 starter lørdag 15. februar med konkurranser i Östersund, Åre, Storlien-Meråker og avslutning i Trondheim søndag 23. februar.

Valg på skitinget 2020

Skitinget nærmer seg og valgkomiteen har begynt sitt arbeid. Valgkomiteen ønsker seg et best mulig utvalg av kandidater til de verv som skal bekles, og oppfordrer kretser og klubber til å fremme forslag til alle de tillitsverv som skal velges.

Chamonix og Garmisch

Til helgen er det både slalåm og paralellstorslalåm for herrer i Chamonix, Frankrike, mens det er fartsrenn for kvinnene i tyske Garmisch.

UTSTYRSORDNINGEN 2019

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2019. Med fakturadato i 2019. Søknadsfristen er 4. mars 2020.

Lovende fremtid for Thea Bjørseth

Thea Minyan Bjørseth representerer Lensbygda Sportsklubb, går førsteåret på NTG og skal debutere i verdenscupen i hopp nå til helgen, bare 16 år gammel.

Skiheis-kurs

Skiheis Service AS avholder kurs i samarbeid med Sandefjord Automasjon AS for ansatte og servicepersonell i skianlegg rundt om i Norge.

World Cup Rjukan

For 17. året på rad avholder Rjukan og Gausta skisenter internasjonale konkurranser i telemark når verdenscupsirkuset er tilbake denne uka fra 6. til 8 februar.

Håre tilbake i World Cup

Anders Håre har hoppet solid i COC. Nå får Vikersund-hopperen igjen sjansen på øverste nivå og blir med til Willingen.

Tok sine første verdenscuppoeng

Nylig kjørte Henrik Lunde inn til sine første verdenscuppoeng i Sverige. Samarbeidet med svenske landslaget ser ut til å ha en positiv effekt for Norges håp i skicross.

Kaja og Sivert ble beste norske

SAMÖENS: Kaja Bjørnstad Konow og Sivert Hole kjørte inn til beste norske resultat i sprinten fredag. Nå gleder de seg til å briljere i verdenscupen på hjemmebane.

Fem utøvere til Mammoth Mountain

Freeskiutøver Birk Ruud er klar for å kjempe om nye topplasseringer i helgas verdenscuprenn i slopestyle og halfpipe i Mammoth Mountain i California.

Sju kongepokaler i vinter

Norges Skiforbund har fått tildelt sju kongepokaler i vinter fordelt på grenene langrenn, alpint, kombinert, hopp og randonee.

Prøv telemark i Ål Skisenter

Den 1. og 2. februar kommer Telemarknedslaget til Ål Skisenter. Her kan du låne telemarkutstyr gratis, få nybegynnerkurs og ha det moro på telemarkski.

Klart for «trippelen»

Norges Skiforbund sender ni utøvere til sesongens store mål, Nordic Combined Trippel (trippelen) i østerrikske Seefeld til helga.

Kvandal med internasjonalt comeback

Eirin Kvandal er med i sin første internasjonale konkurranse på over ett år. Hun ble i 2018 operert for skoliose i ryggen, men er på full fart tilbake.

Aldri før har flere jenter hoppet på ski

For første gang er Hopplandslaget kvinner selvfinansiert. Ferske tall viser dessuten at over 600 kvinner og jenter nå er meldt inn som aktive knyttet til våre klubber og vårt RAW AIR-akademi.

Kitzbühel og Bansko

Det er klart for den store alpinfesten i østerrikske Kitzbühel, samt fartsrenn for kvinnene i bulgarske Bansko.

Stor seier for Norges Skiforbund

Norges Skiforbund har brukt ressurser for å bistå SPK Freidig i utbyggingen av Vassfjellet etter at de har måttet ventet lenge på å sikre finansieringen med de nødvendige garantier. I dag fikk idrettslaget ja fra kommunaldepartementet.

Wengen

Norges Skiforbund har uttatt 10 utøvere til helgas verdenscuprenn i sveitsiske Wengen.

Hopperne strandet i Venezia

Hopplandslaget kommer seg ikke hjem fra Italia. Motorfeil på flyet skaper trøbbel på hjemreisen fra Val di Fiemme.

Sesongens tredje seier til Sivert

KVITFJELL: – Det smaker alltid godt med en seier, sier Sivert Hole som fikk dele pallen med Tor-Kjetil Alstad og Erik Kvernberg fra samme fylke.

Flachau

Norges Skiforbund sender fem utøvere til kveldsrennet i østerrikske Flachau tirsdag.

Gull til Remsøy

Mikkel Remsøy kjørte inn til gull i ungdoms-OL med delt seier i den alpine kombinasjonen lørdag.

Smørevettregler og fluortiltak

Norges Skiforbund innfører fluorforbud for alle klasser i alle NSFs grener til og med aldersgruppe 16 år, samt smørevettregler og HMS tiltak.

World Cup-start for para

Jesper Saltvik Pedersen og Marcus Grasto Nilsson er klare for World Cup-åpning i paraalpint i sveitsiske Veysonnaz.

Historisk WC-helg i Dresden

Norges Skiforbund sender 17 utøvere til sprinthelgen i tyske Dresden. For første gang i historien er det para-World Cup sammen med FIS World Cup.

Skandinavisk cup Nes

Det er klart for Skandinavisk cup i langrenn på Nes fra 3.-5. januar med god deltakelse fra de nordiske landene, samt de baltiske stater.

Nominasjonene til Idrettsgalla 2020

Hovedjuryen for Idrettsgalla 2020 avsluttet onsdag sitt arbeid. Fra Norges Skiforbund er det nominerte utøvere fra kombinert, langrenn, hopp og alpint.

SKI-NM 2020

Det nærmer seg årets SKI-NM på Konnerud. Her finner dere lenke til arrangørenes nettsider.

Uttak langrenn - Tour de Ski 2019/20

Til Tour de Ski i Lenzerheide 28.-29. desember 2019, Toblach 31. desember 2019 og 1. januar 2020 samt Val di Fiemme 3.-5. januar 2020, stiller Norge med full tropp; ti kvinner og ti menn.

NIF-EPI02, 02
NTB scanpix