Hopp til innhold

AP Photo/Matthias Schrader

Riiber sikret sammenlagtseier

Jarl Magnus Riiber sikret sammenlagtseieren i World Cup denne uka. Dette blir Riibers femte World Cup-seier sammenlagt. Riibers seier var en av flere gode norske resultater den siste uken.

Med helgens seirer i Otepää i Estland står Jarl Magnus Riiber med 10 strake World Cup-seirer denne vinteren. Riiber startet med å vinne helgens første konkurranse som var 10 km fellesstart og normal bakke. Riiber var best både i hoppbakken og i langrennsløypa. I lørdagens konkurranse vant Riiber igjen og sikret dermed et godt grep om sammenlagtseier i World Cup. På søndag fullførte Riiber hattricket sitt og vant sitt tredje World Cup-renn denne helgen. Han sikret også World Cupen sammenlagt med søndagens seier.

I kvinnenes World Cup i Otepää ble det mye norskt på pallen. Helgen startet med seier til Gyda Westvold Hansen som vant foran Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund. Den norske suksessen fortsatte på lørdag denne gangen med seier til Ida Marie Hagen og Westvold Hansen tok tredjeplassen i lørdagens renn. I søndagens renn ble det nok en norsk trippel på pallen i Otepää. Hagen tok seieren i en tett avslutning mot Mari Leinan Lund. Gyda Westvold Hansen tok tredjeplassen i det siste rennet i Otepää.

Langrenn
World Cupen i langrenn har reist over dammen og først til Canada. Der har de norske utøverne gått i Canmore og det ble flere norske seire i helgens konkurranser.

Det hele startet med 15 km fellestart i fristil. I kvinnenes renn ble det en sterk tredjeplass til Heidi Weng som viste seg sterk da hun slo Astrid Øyre Slind i kampen om tredjeplassen. Slind gikk inn til en sterk fjerdeplass i skøyting.

I herrenes renn gikk Simen Hegstad Krüger ifra etter halvgått løp. Det var ingen som klarte å følge Krüger og han tok seieren klart. Harald Østberg Amundsen spurtet inn til annenplass i Canmore.

Lørdag var det klart for sprint i Canadiske Canmore og der tok Kristine Stavås Skistad seieren i kvinnenes sprint i fristil. Hun knuste svenskene i spurten og hadde full kontroll på seiere i det som ble hennes syvende World Cup-seier. Tiril Udnes Weng kom seg også til finalen og gikk inn til sjetteplass i finaleheatet.

I herrenes sprint tok Johannes Høsflot Klæbo seieren i herrenes sprint. Han slo Erik Valnes i spurten om seieren og Valnes måtte dermed ta til takke med annenplass. Even Northug tok en sterk fjerdeplass i lørdagens sprint.

På søndag ble det gått 20 km klassisk fellestart i Canmore. Der viste Heidi Weng seg frem som en sterk spurter nok en gang. I søndagens renn slo hun Astrid Øyre Slind med noen tideler i det som var en spurt om tredjeplassen. Heidi tok tredjeplassen og Øyre Slind måtte nok en gang ta til takke med fjerdeplass.

I herrenes renn ble det massespurt om seieren og der var det flere norske herrer som deltok. Pål Golberg hadde en sterk stakespurt og slo Johannes Høsflot Klæbo i spurten om seieren. Mattis Stenshagen tok tredjeplassen som er hans første pallplass i World Cupen.

Alpint
Herrene har kjørt i Bansko i Bulgaria denne helgen. I lørdagens storslalåm kjørte Alexander Steen Olsen godt og tok annenplassen i Bulgaria. Søndagens slalåm ble kansellert etter at rundt 30 løpere hadde kjørt den første omgangen. Rennet ble avlyst grunnet dårlig vær.

Kvinnene har kjørt i Soldeu i Andorra. Lørdag ble det kjørt storslalåm for de norske kvinnene. Der kjørte Thea Louise Stjernesund godt og kjørte inn til en sterk femteplass etter to omganger. I søndagens renn var Mina Fürst Holtmann eneste norske i finaleomgangen og hun endte på 20. plass.

Hopp
De norske herrene har hoppet i Lake Placid denne helgen. Der startet helgen bra med tredjeplass til Marius Lindvik i stor bakke. I lørdagens Super Team hoppet Marius Lindvik sammen med Johann André Forfang for Norge. De hoppet til tredjeplass etter jevn kamp med Tyskland og Østerrike.

 

Det har i tillegg vært junior-VM i nordisk gjennom hele uka i Planica, Slovenia. 

Les mer om junior-VM her

nif-epi04, 04