Hopp til innhold

Masse skiaktivitet i Asker

Barnas skileker fant veien til Asker og Føyka stadion. Der fikk deltakerne oppleve masse skiglede sammen med andre ivrige skigåere.

Barnas skileker er et konsept som handler om lek og morro på barnas prinsipper. Disse arrangementene er gratis å delta på og alle som deltar får premie. Hensikten er å samle barn til en aktiv og gøyal dag der de får oppleve litt mestring og nye venner. Turneen deres har vært innom blant annet Asker Skiklubb og Nittedal IL og skal nå videre til Myrkdalen og Eidfjord. Se hele turneen her

I Asker deltok over 240 deltakere og deltakerne fikk gå i fine løyper, der den lengste runden var på hele 800 meter. Barna kunne også velge å gå 300 meter eller en runde på 500 meter. Dette skaper både skiglede og mestringsfølelse hos barna som deltar. 

- Dette ble en veldig kul og fin stemning på Føyka. Med den kompakte stadionen og flomlysene som ble satt på ble det en hyggelig seanse for alle som var tilstede. Det var mange fornøyde barn og voksne på Føyka stadion på onsdag, sier Svein Granerud i Asker Skiklubb. 

- Vi hadde blant annet ei som gikk på ski for første gang noensinne på dette arrangementet. Det var superkult å se og både hun selv og foreldre var veldig stolte da hun hadde gått flere runder i 300-meters løypa, forteller Granerud videre. 

Asker Skiklubb hadde preparert gjennomtenkte løyper med utfordrende svinger og et oppløp som inviterte til høy fart og stor glede blant de som deltok. Barnas skileker og Asker Skiklubb sammen bidro til at alle som deltok fikk oppleve skiglede og skiaktivitet til det fulle. 

- Vi er mange som syns det er gøy å stå på ski, og slike arrangement er viktige for å flere til å oppleve det. Vi ser at disse arrangmente kan rekruttere flere som synes det å gå på ski er morsomt. Å kunne vise frem anleggene våres til de som ikke kjenner til mulighetene kan bidra til at flere prøver seg på ski. Vi ønsker at flest mulig skal bruke anleggene våres til så mye som mulig, avslutter Svein Granerud. 

Asker Skiklubb skal arrangere skisprell tirsdag 13. februar.

Les mer om skisprell i Asker her

NIF-EPI03, 03