Hopp til innhold

Suksess med rekrutteringsrenn i Badeparken

Det ble en uforglemmelig kveld da Runar Ski arrangerte skirenn nær der folk bor, i Badeparken i Sandefjord. Med omtrent 100 forhåndspåmeldte endte antallet til slutt opp på 240 deltakere.

Skiaktivitet i nærheten av befolkningen er et strålende eksempel fra Sandefjord. Over 240 deltakere opplevde en magisk kveld med mye skiglede da Runar Ski valgte å flytte skirennet "Lyscupen" til Badeparken i Sandefjord.

 Skiklubbutvikler i Buskerud og Vestfold/Telemark, Einar Aabrekk, forteller at det var Viggo Holm fra Runar Ski som kom opp med ideen om å arrangere skirennet i sentrum. Merete Haugen, som også jobber i Runar Ski, tente på ideen og samlet foreldre, barn og besteforeldre, fikk tillatelser fra kommunen, og ordnet med lys og fakler. Resultatet ble en magisk kveld for både store og små.

 – For de fleste var dette en kaotisk dag med stengte skoler, veier og arrangementer. Men så snart snøen sluttet å falle, ble løypene preparert, og arrangørene kom frem fra alle kanter, sier Aabrekk. – Mange var ute i god tid. Dette var en sjelden opplevelse som de absolutt ønsket å delta på!

Haugen, som var med på å arrangere lyscupen, forteller at de hadde omtrent 100 påmeldte på forhånd, men arrangementet spredte seg raskt gjennom sosiale medier og i Sandefjords Blad. Totalt endte de opp med cirka 240 deltakere. – Den yngste deltakeren var to og et halvt år, og den eldste var født i 1954, tror jeg. Han gikk tre runder før han måtte dra på korøvelse.

I etterkant forteller Haugen at de mottok mange henvendelser og forespørsler om å bli medlemmer av både skigruppen og Runar Skiklubbs egne Facebook-gruppe.

 

NIF-EPI02, 02