Hopp til innhold

Foto: Henning Wiig

Fortsetter suksessen med Skiklubbutviklerne

Skiklubbutviklerne er godt i gang med aktiviseringen i kretsene, og er klare for å fortsette å bidra med rekruttering, aktivitet og skiglede for barn og unge.

Sven Håkon Kulbeck, leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund forteller at de er i full gang med planlegging og aktivisering, og ser frem til å bygge videre på suksessen fra forrige sesong der Skisprell trekkes frem som kjempe suksess. I tillegg dette forteller Kulbeck at de er klare for å ta Telenor Karusellen til nye høyder og videreutvikle dette konseptet som påpeker at Skisprell og Telenor Karusellen er viktige rekrutteringsverktøy som bidrar til mye skiglede både med og uten startnummer.

 I tillegg til dette forteller Kulbeck at skiklubbutviklerne skal jobbe enda tettere med grenene for å øke kompetansen innenfor hver enkelt gren. Tidligere i år deltok de på Bama aplintfestival, og i sommer besøkte de NSF Hopps storsamling i Vikersund med stor suksess. Senere i høst skal de også delta på randonee-samling på Juvaas.
– Det tette samarbeidet med grenene gir skiklubbutviklerne våre en økt forståelse for de ulike grenene som vil gjøre at de kan bidra mer effektivt med rekruttering og aktiviteter.

  Skiklubbutvikler i Akershus og Østfold, Ingunn Fossmellem, kommer fra en helg  fullspekket med kick-off for skisprell, aktiviteter og foredrag hos Drøbak/Frogn Idrettslag, med deltakere fra 3 til 15 år.
Fossmellem forteller at hun ser frem til en høst og vinter med en fullstappet kalender som inkluderer aktiviteter både på kvelder og i helgene. Hun opplever at klubbene setter pris på at de til stede og deres assistanse med å komme i gang med aktiviteter og ulike konsepter.
– Det skjer noe hele tiden, ingen dager er like, og jeg møter så mange mennesker og klubber som setter pris på at vi er tilstede. Fossellem forteller videre at deres mål på sikt er å gi klubbene verktøyene de trenger for å sette i gang egne aktiviteter selv.

Skiklubbutvikler i Agder og Rogaland, Henning Wiig er også i full gang med aktiviteter i sin krets. Han forteller at han løpet av våren og høsten har tilrettelagt for blant annet rulleskiaktiviteter tilpasset klimaet i Agder og Rogaland. De har senket terkselen for å prøve rulleski og  arrangert rulleskiskoler for de som ønsker å prøve .
– Mange kjenner ikke til idretten der vi er, og derfor prøver vi å tilrettelegge med utstyr slik at barn i alle aldre kan prøve blant annet ski og rulleski uansett erfaring.
Han ser frem til å fortsette å vise og tilrettelegge for tilrettelegge for aktiviteter både med og uten snø . På samme måte som Fossmellem er målet å styrke klubbene ved å gi dem verktøyene og kunnskapen de trenger for å drive aktiviteter og rekruttering selv.

Skiklubbutviklerne er mer enn klare for å fortsette å tilrettelegge for aktivitet og skiglede og oppfordrer klubbene til å ta kontakt uansett hva slags behov de måtte ha.

Foto: Ingunn FossmellemBilde fra helgens kick-off for skisprell hos Drøbak/Frogn Idrettslag. Foto: Ingunn Fossmellem

NIF-EPI02, 02