Hopp til innhold

Hans Majestet Kong Harald og skilegenden Odvar Brå står foran staven som Brå brak under åpningen av det nye Skimuseet. 2. desember er Skimuseet i Holmenkollen 100 år og dørene åpnes etter en omfattende ombygging. Bak står polfareren Børge Ousland (Frederik Ringnes / NTB)

Kongen gjenåpnet Skimuseet

På dagen hundre år etter at museet åpnet dørene første gang, ble Skimuseet høytidelig gjenåpnet av H.M Kong Harald lørdag ettermiddag. – Gratulerer med jubileumet og gratulerer alle i Skiforeningen, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.


Fra venstre: Oddvar Brå,  Aage Schaanning, Tove Moe Dyrhaug og Erik Bruun.

Den nye og store foajeen var full av gjester da Skimuseet ble høytidelig åpnet. 

– Dette er en stor dag for byen, sier Oslos ordfører Anne Lindboe.
– Jeg gleder meg til å ta med gjester hit.  

Modernisering
Da Skimuseet åpnet for 100 år siden, lå det i en bygning like ved siden av Frognerseteren restaurant. På 1950-tallet flyttet det til Holmenkollbakken. Det siste året har museet gjennomgått en kraftig modernisering og ombygging. 

Skimuseet åpnet for publikum 3. desember klokken 10.

Les alt om Skimuseet og bestill billetter på skiforeningen.no

 
Foto: Christian Haukeli/Skiforeningen

NIF-EPI02, 02