Hopp til innhold

Straks klart for sesongstart for Para-alpint

Paralandslaget i alpint er straks klare for sesongstart og reiser på søndag til Pitztal for en siste treningssamling før Europa cup i Pitztal 1-2. desember og World Cup i St.Moritz 14-17. desember

Sesongen er snart i gang for paralandslaget i alpint, og landsslangssjef for alpint para Hege Møller kan melde om flere gode skidager og  forberedelser opp mot sesongstart:

– Vi har mange flere gode skidager enn i fjor og jobbet mere med bølgefelt, variasjon og raskere svingbue. Vi har også fått svært god hjelp av Tor Erik Plassen med innstilling og endring på sitski demperen til Magnus og Jesper. Alt dette ser ut for å gi høyere fart, dette ser vi av matching med andre alpinister.Svært god kompetanse og trening på Olympiatoppen har gjort de klar for den kraft og fart som kommer, sier Møller 

Jesper Saltvik Pedersen kan også fortelle om en god oppkjøringsperiode med mange gode skidager med både fartstrening og teknisk:

– Vi er snart i gang med rennsesongen etter en god oppkjøring.  Snøforholdene i alpene har vært krevende, så vi har hatt base på Juvass hvor vi har fått mange gode dager med både fartstrening og teknisk. På søndag reiser vi til Pitztal for den siste treningssamlingen før sesongen braker løs. World Cup-sesongen starter med utfor i St. Moritz 16. desember som blir veldig spennende, forteller Satvik Pedersen. 

Marcus Nilsson og Magnus Balchen forteller også om gode dager på Juvaas i løpet av høsten og ser frem til oppkjøring i Pitzal på søndag og sesongstart.

– Vi har hatt mye bra trening på Juvass i løpet av høsten! Håper på to gode uker i mer utfordrende bakker i Pitztal. Tror egentlig at vi har kjørt fort på trening i det siste, og det blir kult å teste mot konkurrentene om en måneds tid, sier Nilsson.

Balchen har hatt en trøblete høst preget av skade, men har tross dette fått noen gode dager på ski og mister på grunn av skade World Cup åpningen:
– Håper på to gode uker i mer utfordrende bakker i Pitztal. Tror egentlig at vi har kjørt fort på trening i det siste, og det blir kult å teste mot konkurrentene om en måneds tid. Jeg har tatt mange steg teknisk og fortsetter på veien mot målet om medaljer. Høsten har vært full av opp og nedturer for meg og jeg har dessverre måtte tatt mye tid av pga en brannskade jeg fikk i starten av oktober. Satser på en god opptreningsperiode med barmark etter såret litt blir bra igjen, men mister da WC åpningen. Satser på en kanon start fra nyåret, forteller Balchen. 

Landslaget har også hatt med seg Thomas Daae, Mathias Viljar Hansen og Casper Linskov fra rekruttlag som alle tre viser svært god fart, forteller landslagssjefen.

NIF-EPI03, 03