Hopp til innhold

Sindre Bjørnestad Skar (NTB)

Magisk helg på Beitostølen

Det var postkort-stemning under helgens sesongåpning i langrenn og kombinert. Et vinterkledt Beitostølen badet i sol og tosifret antall minusgrader lørdag. Vinteren er endelig her.

Mye folk og god stemning, gode sportslige prestasjoner og innøfringen av fluorkontroll oppsummerer helgen i Valdres.

Erik Valnes hadde en solid helg i kuldegradene. Først vant han fredagens sprint, deretter klunket han til med seier på lørdagens 10 kilometer foran Emil Iversen.

Heidi Weng gikk til topps etter sekundstrid med Astrid Øyre Slind på kvinnenes ti kilometer klassisk stil lørdag morgen.

Konnerud-løper Kristine Stavås Skistad sikret seieren på kvinnenes sprint, mens Ingrid Gulbrandsen fra Bardufoss sørget for en overraskelse med annenplassen i finalen. Gulbrandsen hadde tidligere fredag overrasket å være best i prologen.

På søndagens 10 kilometer fri teknikk gikk Øyre Slind til topps, mens Heidi Weng ble treer. Rustad ILs Iver Tildheim Andersen tok seieren i herrenes renn, 6,6 seunder foran franske Hugo Lapalus. Hommelviks Jan Thomas Jenssens knep tredjeplassen.

Denne sesongen innføres det fluorforbud i skisporten. Kun én løper hadde ski som ikke besto fluorkontrollen. Dermed ser det ut som gode rutiner raskt er kommet på plass i de ulike lagene og klubbene.

 
Jens Oftebro. Foto: NTB

Oftebro-dobbel
Jens Lurås Oftebro viste solid form foran World Cup-åpningen da han vant begge herrenes kombinertrenn på Beitostølen. I søndagens renn fikk publikum og TV-seerne se en herlig duell mot estiske Kristjan Ilves. De to stoppet helt og kikket på hverandre i den siste motbakken. Til slutt startet Ilves spurten, men han måtte se at Oftebro dro seieren i land på oppløpet.

I kvinneklassen vant Marte Leinan Lund lørdagens konkurranse, mens Gyda Westvold Hansen gjorde comeback søndag og sikret en overlegen seier. Ida Marie Hagen sto over på grunn av et vondt kne. Kvinnenes World Cup-sesong starter på Lillehammer i starten av desember, mens gutta skal i aksjon i finske Ruka til helgen.

I alpint var Atle Lie McGrath tilbake etter kneskade. Han gjorde comeback under World Cup-rennet i østerrikske Gurgl lørdag. Det endte med 45.-plass. Best av våre alpinister var Timon Haugen på sjetteplass, med Henrik Kristoffersen på plassen bak. Kvinnenes fartsrenn i Zermatt/Cervina ble avlyst på grunn av vind.


Timon Haugan. Foto: NTB

NIF-EPI03, 03