Hopp til innhold

Den kalde fine tida…

Da har snøen begynt å legge seg mange steder i ski-Norge, og den innbyr til masse skiaktivitet.

TA KONTAKT MED DIN SKIKLUBBUTVIKLER I DIN KRETS TIL DIN KLUBB FOR EN KLUBBKVELD MED AKTIVITET

For noen blir aktiviteten å gjøre andre ting. Jeg slår heller et slag for å komme seg ut.

Jeg er ansatt i Norges Skiforbund som Skiklubbutvikler, men skigleden kom lenge før ansettelsen. Jeg har møtt masse engasjerte barn, unge og voksne som har den samme skigleden innen alle NSFs grener, og ikke minst innen Para idretten. En helt perfekt arena for å skape robuste barn, unge og voksne som tåler vær og vind, takler tap og seier, lærer seg å sette seg mål og jobbe sammen med andre mot målet. Helsegevinsten er i selv et godt nok argument.

Men når denne fantastiske arenaen er der, rett utenfor stuedøren for mange av oss, - hvorfor er ikke flere med?  Jeg tar sjansen på å pirke litt i foreldre. Du syntes at det var viktig å være der når gullungen sa sitt første ord og tok sitt første skritt. Utvilsomt store opplevelser som er verdt å ta med seg. Men jeg skal si deg at de gyldne øyeblikkene når det lyser i store øyner og de bare må hoppe og sprette rundt fordi de har klart noe de ikke trodde de skulle klare, - men de klarte det fordi lagkameratene stod rundt og heiet og treneren gav kloke råd. Den opplevelsen får du ikke foran PC eller TV. Men jeg som trener får alle disse øyeblikkene. Så takk for lånet av barna. I dagens digitale verden kan du spille den serien du liker når som helst på døgnet. Og det tikker inn 24 timer på kontoen til oss alle hver dag. Skal vi si det sånn at vi skal bruke like mange timer hver dag sammen med barna som vi bruker sammen med skjermen? Eller kanskje halvparten holder? Det nærmer seg nyttårsforsett folkens…

Ikke nok med det; Det er nesten 100 prosent garanti på at du vil oppleve tidsbruken i skiklubben som en skikkelig god investering. Kanskje ikke akkurat den dagen du tar nattevakten med snøproduksjon, eller kjører 3 timer til skirenn. Men jeg har møtt såpass mange foreldre som etter at ungene har flyttet som føler at de står i gjeld til klubben for alle de magiske opplevelsene og alle vennskapsbånd som ble knyttet. Da uroen med krig og pandemi kom ble Oljefondsjefen Nikolai Tangen spurt hva han anbefalte å investere i nå. Svaret var «Trivsel».

Så se bort fra diskusjoner og uenigheter med mange ulike medieoppslag i skisporten. De er ikke til stede i barneskitreningene. Det er ikke dyrt heller. De fleste klubber har utlånsski både sommer og vinter. De har gode bruktmarked der ski blir solgt billig nedover etter hvert som man vokser. Og du får opplæring i hvordan ta vare på utstyr og smøre ski. Start gjerne med Skiskole, klubbrenn eller Telenorkarusellen. I tillegg arrangeres det Skisprell uten startnummer, bare med pur skiglede. «Jammen jeg er ikke noe flink på ski» Og det trenger du heller ikke være. Du får opplæring. Det arrangeres grasrottrenerkurs og også skikurs for voksne som starter helt på scratch. Du kan også starte med å være en av de som steller i stand en enkel kveldsmat som man tar felles etter trening. Og du har vel ikke kommet dit at du ikke tørr å prøve noe nytt?

TA KONTAKT MED DIN SKIKLUBBUTVIKLER I DIN KRETS TIL DIN KLUBB FOR EN KLUBBKVELD MED AKTIVITET

NIF-EPI01, 01