Hopp til innhold

Per Olav Eide på plass i skileikanlegget i Eide IL

Nytt skileikanlegg på «rekordtid»

Nytt og spennende skileikeanlegg i Eide Kommune har blitt bygd på rekordtid og skal bidra til økt skiaktivitet i kommunen.

Eide IL har den siste tiden opplevd frafall i skigruppa, og som et av tiltakene for å øke skiaktiviteten blant barn og unge i Eide, ønsket å lage et Skileikanlegg.

Det var NSFs Marianne Myklebust som kom med ideer til utforming av anlegget. Skiklubbutvikler i kretsen Jan Ole Fuglem og administrasjonssjef Stig Aambø var også med på befaringen. 

– For ikke lenge siden ble vi kontaktet av Per Olav i Eide IL som ønsket gode råd for hvordan bygge et godt skileikanlegg. I tillegg vurderte de å skaffe seg snø på kunstig vis ettersom anlegget er kystnært. Vi koblet på spesialrådgiver Marianne Myklebust, som har gitt innspill til hvordan gode linjer og elementer skal være motiverende og selvlærende. Et evt. valg av snøproduksjonsutstyr ble støttet av ulike rådgivere som kan faget og ikke minst deling av erfaringer fra skianlegg i kretsen. Med tips og innspill på plass, kastet ildsjelene seg på spaden, og kan allerede nå vise til oppsiktsvekkende framdrift. Sjelden har vi sett et prosjekt gå så raskt fra tanke til handling, sier anleggsrådgiver i Norges Skiforbund, Marit Gjerland. 

Skileikanlegget ligger rett ovenfor lysløypene til klubben, og sentrum i Eide. I skileikanlegget er det både en lavvo og gapahuk til sosiale samlinger. Per Olav Eide er en av primus motorene i Eide IL gjennom mange år. Både som trener, leder og anleggsutvikler. I samme område som det nye Skielikanlegget, ligger også lysløypen til Eide IL. Per Olav Eide er også tidligere leder av langrennskomiteen i kretsen. 

– Vi har også vurdert og vært på befaring i forhold til et evt. snøproduksjonsanlegg i skileikanlegget. Men dette ble for omfattende og kostbart å ta med i prosjektet i første omgang, forteller administrasjonssjef i kretsen, Stig Aambø.

 

NIF-EPI03, 03