Hopp til innhold

Foto: Torje Kosmo Karlsen

Nå kommer VM-beskjeden Narvik og hele Norge venter på

Denne uken bestemmer Det internasjonale skiforbundet (FIS) hvem som blir tildelt verdensmesterskapet i alpint i 2027.

Narvik er Norges kandidat, mens Crans Montana (Sveits), Garmisch-Partenkirchen (Tyskland) og Soldeu (Andorra) er de øvrige søkerne. Avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen onsdag kveld.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger og alle synes at Norge har et spennende og spektakulært prosjekt med Narvik. Det skiller seg ut fra de tradisjonelle VM arrangørene. Det er vår styrke. Det er gjort en god jobb inn mot beslutningstakerne. Nå gjenstår kun siste innspurt. Med fire søkere, er det mer åpent enn noen gang. Vi håper det slår positivt ut for Narvik, selv om vi vet at det kun har skjedd en gang tidligere at noen har fått det på første forsøk, sier skipresident Erik Røste.

Norge har aldri arrangert VM alpint. Skulle Narvik bli tildelt alpin-VM i 2027 onsdag, vil det være en historisk dag. Vi opplever at Narviks søknad står sterkt etter målrettet og unikt arbeid med både konsept og innhold i VM-søknaden. Det er blitt gjort en god jobb internasjonalt og mot FIS. Samtidig er konkurransen sterk og det er vanskelig å si hvordan avstemningen ender.

VM i alpint vil gi store muligheter for hele Ski-Norge. Rekruttering og bærekraft står sentralt. Naturen i Narvik er spektakulær med start oppe på fjellet, og hvor man kjører ned mot fjorden og avstandene er korte med overnatting på kaia.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger internasjonalt og opplever at Narviks søknad står sterkt etter målrettet arbeid gjennom mange år. Konseptet og innholdet i søknaden er unikt i VM-sammenheng. Vi er trygge på at det er gjort en god jobb internasjonalt og mot FIS. Samtidig er konkurransen knallhard og det er umulig å si hvordan dette ender, sier styreleder i Alpin-VM 2027 AS Knut-Eirik Dybdal.

LES OGSÅ: Se VM-avgjørelse/FIS-kongress direkte fra Italia

NIF-EPI03, 03