Hopp til innhold

Hospiteringserfaringene ble energisk formidlet av menteene (f.v.) Thomas Liland-Vik, Live Spilker og Sebastian Aagnes til stor inspirasjon.

Den nødvendige samtalen

Kommunikasjon i ledelse og team var hovedtema da mentorprogrammet Morgendagens Skiledere gjennomførte samling for kull 2 i helgen.

VM2025-sjef Berit Svendsen (bildet) delte erfaringer rundt lederskap gjennom mange år som toppsjef i næringslivet. Som leder bør ha god energi, sørge for nok ressurser i satsingsområdene, feire mål og medarbeidere, skryte og bidra til åpenhet. I tillegg bør du rekke henda i været når du gjør feil, og ta ansvar. Berit har, sammen sine team, oppnådd mål og resultater i verdensklasse i sin ledergjerning. Nå hun klar for å ta VM Trondheim til SKIhøye mål i 2025.

 

Foredragsholder Berit Bjerknes sin påstand om at dialog og kommunikasjon er lederens viktigste virkemiddel, ble gjenstand for gode diskusjoner blant de 30 mentorene og menteene – sistnevnte er deltakerne i programmet, som skal bli morgendagens ledere og trenere. Bjerknes har tro på at hver samtale skal ha en hensikt, og den nødvendigesamtalen ble diskutert grundig gjennom helgen. En nødvendig samtale kan ha mange årsaker, og de må tas, ellers kan det danne grunnlag for konflikter, ineffektivitet og dårlig arbeidsmiljø. Menteene fikk delta i rollespill og løse case med ulike utfordringer hvor den nødvendige samtalen var essensiell. Casene var farget av kommunikasjonsutfordringer rundt «gnisninger» i jobbrelasjoner, uttak av utøvere og krevende personligheter.

Tre av menteene har hospitert hos Skiforbundet i vinter. Live Spilker, Thomas Liland-Vik og Sebastian Aagnes har deltatt i henholdsvis langrennsåpning på Beito, WC Holmenkollen og Junior-VM Lygna. De delte sine erfaringer med stor innlevelse og entusiasme, og konkluderte med at det er mye å lære ved å tørre og spørre om å få «bli med» for å kunne være on-site og oppleve arrangement fra innsiden.

NIF-EPI01, 01