Hopp til innhold

Jentesamling på Fanahytta (Bernt Rusten)

Skikretsen roser kommunen for tilrettelegging av skimiljøet i Bergen.

Før måtte de reise til Voss, eller gå på rulleski langs trafikkert vei, men nå skal de endelig få sin egen rulleskibane i Bergensområde, nærmere bestemt på Stend.

Gjennom samarbeid mellom Bergen kommune og Stend videregående skole skal det nå lages en 3,4 km lang rulleskibane på Stend. Budsjettet er på 11 millioner og kommer til å løfte både satsingen og skimiljøet i Bergensområdet. 

- Det er veldig positivt for klubbene i Bergen og omegn at de får et treningsområde som er avskjermet fra trafikken, og som i tillegg er designet for å drive med klubbaktivitet og økt rekruttering for langrenn sier Bernt Rusten, administrerende sjef for Hordaland skikrets. 

Foto: Bernt Rusten

Den vil ha en stor betydning for utviklingen av langrennsløpere på Vestlandet og Stend videregående vil allerede fra høsten 2021 tilby studentene langrennstrening, til tross for at det er ikke fastsatt en dato for når den skal stå ferdig enda. 

Det vil heller ikke lengre være et problem om det er snømangel på vinterhalvåret, for med en rulleskibane kan man drive helårsaktivitet. 

nif-epi04, 04
VM snøsport