Hopp til innhold

Forskjellen på FIS sitt fluorforbud og EU direktivet?

Hva er forskjellen på EU regulativet for PFOA (forurensing i fluorholdige skismøringsprodukter) og FIS/IBU sitt fluorforbud?

GÅ TIL NSFS HOVEDSIDE FOR FLUOR


EU-regulativet regulerer industrien som produserer fluorholdige råmaterialer og produkter. Det har vært kjent i mange år for industrien og de har forberedt seg på dette. Alle produsentene av skismøring forholder seg til dette regulativet, og skal de produsere fluorholdig skismøring i dag så er det etter gjeldende EU regler. Fluorforbudet som er bestemt av FIS og IBU gjelder alle deres arrangementer fra 1. juli 2021.  

Så hva må Ola og Kari Nordmann, som kun går skiturer og trener, i marka gjøre? I utgangspunktet ingenting. EU-regulativet gjør det ikke forbudt for forbrukere og bruke opp sine gamle produkter. Du kan bruke opp de produktene du har selv om de inneholder «ny/gammel»  fluor, men skal man investere i nye produkter anbefaler vi at du kjøper fluorfrie produkter. 

NSFs smørevettregler er like viktig, uavhengig om du smører med eller uten ny/gammel fluor.

nif-epi04, 04