Hopp til innhold

Erik Røste (NTB scanpix)

Kjære alle skivenner

Våren er en stille tid for skisporten. I år har det vært ekstra stille etter en brå og uventet avslutning på årets skisesong i midten av mars.

I tiden med total nedstenging av Norge, har mange savnet idretten og det fellesskapet som idretten byr på. Jeg opplever at enda flere har fått opp øynene for det sosiale fellesskapet som idretten er. På mange steder er idretten limet i lokalsamfunnet. Idretten er også den trygge, sosiale møteplassen. De strenge tiltakene som vi alle har levd med de to siste månedene, har ikke rammet skisportens mest når det handler om aktivitet, men det har begrenset våre muligheter.

Nå gleder vi oss over at Norge gradvis åpner igjen og at flere kan begynne å trene sammen. Denne uka la Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet fram en veileder for norsk idrett. Den åpner for organisert trening i grupper på maks 20 personer dersom det er mulig å holde avstand på én meter. Det er flere lettelser som nå gjør det litt enklere å organisere fellestreninger. Både veilederen og de enkelte grenene sine spesifikke anbefalinger finner du på hjemmesiden til Norges Skiforbund.

Til dere alle som hver eneste dag hele året rundt bruker av sin fritid til å legge til rette for aktivitet for barn og ungdom: Nå trenger vi dere mer enn noen gang. Nå er det viktigere enn noen gang at idretten fortsetter å ta et sosialt ansvar. Der har skisporten gjennom sin historie og stolte tradisjoner vært en pilar i norsk idrett i flere generasjoner. Det kan vi være stolte av og det skal vi fortsette med. Tusen takk til alle dere som gjør jobben på vegne av norsk skisport.

Jeg avslutter med at det er viktig at alle til enhver tid føler gjeldende smittevernregler. Vi må alle bidra til at regjeringen slipper å innføre strengere tiltak igjen.

Lykke til med forberedelsene til en ny skisesong. Vi krysser fingrene for at den vil gå som normalt.

Skihilsen Erik

NIF-EPI02, 02