Hopp til innhold

Erik Røste (NTB scanpix)

Kjære skivenner

Påsken markerer på mange måter avslutningen på skisesongen. Det er som regel noen konkurranser etter påske, men ikke de viktigste.

Av: Skipresident Erik Røste

Derfor er påsken normalt en høytid hvor skuldrene er senket og de fleste i skifamilien kan koble av sammen med familie og venner. Det håper jeg alle får mulighet til i år også, selv om det blir en annerledes påske.

Det har vært noen uvirkelige uker. Når vi ser tilbake, så virker det som en evighet, men det er ikke mer enn 5 uker siden vi fikk beskjed om at Holmenkollrennene i 2020 måtte arrangeres uten publikum. Det er gått 5 uker hvor hele verden er snudd på hodet, og hvor det er innført restriksjoner som ingen har opplevd tidligere. Dette har også fått konsekvenser for idretten. Det er strenge restriksjoner som gjelder.  

Koronaepidemien krever mye av oss alle. Vår viktigste oppgave er å bidra til å begrense spredningen av viruset. Det gjør vi ved å forholde oss til de til enhver tid gjeldende smittevernregler og ikke utfordre disse.

Koronaviruset kom til Norge på verst tenkelig tidspunkt for norsk skisport. Det har gitt oss noen utfordringer. Jeg vil takke dere alle for bidragene i en vanskelig tid. Jeg er overbevist om at vi kommer sterkt tilbake når vi en dag skal sette i gang aktiviteten for fult igjen. Til det er kraften i vår organisasjon veldig sterk, med alle dedikerte frivillige i våre klubber, alle tillitsvalgte og ansatte og ikke minst, våre flotte utøvere. Kanskje blir det annerledes, men interessen og hjertet for skiidretten vil ikke være endret.

Det er mange som er personlig berørt av denne situasjonen. Jeg håper ved inngangen til påsken at alle klarer å legge bort de daglige utfordringene til fordel for tid sammen med familie og venner, om i en litt annen form enn tidligere. Omtanke, omsorg og vennlighet er alltid viktig, men et vennlig smil eller hilsen betyr  ekstra mye i disse dager.

Riktig god påske!

NIF-EPI03, 03