Hopp til innhold

Bestemorenga, Nordland (Sebastian Loraas)

5 anleggsåpninger i ski-Norge

Det ble en «unik» anleggshelg! Sist helg ble åpnet fem nye anlegg, hvorav to rulleskianlegg og tre hoppbakker/hoppanlegg.

Vikabakken utenfor Ålesund i Møre og Romsdal Skikrets med K12, K27 og K40 med lys og heis. Trollbakken ved Evje i Agder og Rogaland Skikrets ble komplettert med en ny K50-bakke og består nå av fem bakker i størrelsen K5 til K50. Vikersund-anlegget i Buskerud Skikrets åpnet sin lenge etterlengtede K65 og har nå et helt unikt anlegg i verdenssammenheng med hoppbakker for de helt minste til sin gigantiske skiflygingsbakke. På Bestemorenga utenfor Bodø i Nordland Skikrets ble det åpnet 2,9 km rulleskiløype som en del av en større oppgradering av et flott anlegg som brukes til trening og konkurranser hele året. Og på Sandrip i Vennesla kommune i Agder og Rogaland Skikrets ble et helt nytt ski- og skiskytteranlegg åpnet. Også det som en del av et større anlegg for aktivitet, friluftsliv og idrett hele året rundt.


Anders Fannemel åpnet Vikabakken-anlegget.

– Det er utrolig hyggelig å se alle de flotte anleggene som bygges rundt omkring i ski-Norge. I Norges Skiforbund har vi som et av våre aller viktigste mål at folk skal kunne komme på ski der de bor. I tillegg blir behovet for helårsanlegg viktigere og viktigere. Alle disse fem anleggene er helårsanlegg der hvor folk bor. Det gjør skiaktiviet tilgjengelig for alle. Anlegg skaper aktivitet som er det aller viktigste vi driver med. Ingen av disse anleggene ville blitt realisert uten en enorm dugnadsinnsats. Tusen takk til alle som har bidratt. Det er på dette området vi virkelig skiller oss fra alle andre vi kan sammenligne oss med og som er hovedårsaken til at vi er verdens beste skinasjon, sier skipresident Erik Røste

NIF-EPI03, 03
Foto: Geir Olsen / NTB