Hopp til innhold

Kunstsnø på Fløien!

Ja, du leste riktig. I fremtiden kan alt ligge til rette for kunstsnø på Bergens «tak».

I fremtiden kan du ta på deg skiene på toppen av Fløibanen i Bergen. Et område for skileik og en rundløype planlegges med bruk av kunstsnø. Det historiske faktum er snart et faktum! Bergen får sin første snøkanon, og dette kan blir et kult nærmiljøanlegg for beboere i Bergen sentrum.– Målet er på sikt å ha en skiløype for de alle minste på 1-1,5 km, i tillegg til et skileikområde. Ambisjonen er at vi på sikt skal kunne låne ut ski til skoler og barnehager hvor ikke alle har tilgang. Om ikke det blir de lange skiløypene til vinteren, så jobber vi for en skikkelig test av anlegget til vinteren. Vi arbeider også med å få på plass en avtale om driften etter at anlegget er ferdigstilt. Vi har god dialog og har stor tro på at det kommer i stand, forteller administrerende direktør for Fløibanen AS, Anita Nybø.

Byggingen av kunstsnøanlegget har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom flere aktører. For Hordaland skikrets er en slik satsing i et område som dekker mer enn halvparten av befolkningen i fylket kjærkomment.
– Vi får mer forutsigbar skisesong. For oss vil dette utgjøre en stor forskjell for både skiklubber og innbyggerne i Bergen. Vi i skikretsen er også takksamme for at kommunen er så velvillige i denne satsinga. Takket være Fløibanen, kommunen og skiklubbene blir dette prosjektet en realitet, sier kretsleder for Hordaland skikrets, Johan Børsheim.

Politikernes håp i Bergen er at kunstsnø på Fløyen skal gjøre ski mye mer tilgjengelig for folk flest. Tilgangen på snø i Bergen er begrenset. I perioder er det skiløyper på Fløyen om vinteren, men dette varierer mye fra år til år. Det er Tif Viking og Fløibanen AS som går sammen om å eie anlegget. Planen seinere er å overbringe anlegget til Bergen Kommune som en gave. Når det gjeld drift av anlegget, så vil Bergen kommune ta en sentral posisjon. Foreløpig vil Fløibanen AS, Sparebanken Vest og tippemidler finansiere anlegget i lag med velvillige aktører som kan bidra med kostnadsbesparelser under utvikling av anlegget.
– Først og fremst er dette til glede for alle Bergens innbyggere og de aktive i skiklubbene i Bergen, men dette er også en fantastisk nyhet for ski-Norge. Bergen er Norges nest største by, og vi er svært opptatt av rekruttering til skisporten på steder hvor det normalt ikke er så mye snø. Prosjektet i Bergen er med på å bygge oppunder skiforbundets mål om «snøsikre skianlegg der hvor folk bor, sier skipresident Erik Røste.

NIF-EPI01, 01