Hopp til innhold

Erik Røste (NTB scanpix)

– Bidrar til det beste for skisporten

Den norske delegasjonen bidro aktivt i mange saker under kalenderkonferanse til Det internasjonale skiforbundet i kroatiske Dubrovnik denne uka.

– Det har vært gode og konstruktive dager i Cavtat Dubrovnik hvor den internasjonale skifamilien har vært samlet. Den norske delegasjonen med både komitemedlemmer, arrangører og andre, har bidratt aktivt til det beste for utvikling av skisporten. FIS tar gode steg i riktig retning for en bedre kjønnsbalanse i skisporten. Pengepremiene i hopp for kvinner ble som eneste gren bestemt økt. I tillegg vil det bli introdusert en Mix Team konkurranse for kviner i kombinert kommende vinter. Den første verdenscupkonkurransen for kvinner i kombinert vil bli arrangert allerede sesongen 2020-2021. Det gjøres en god jobb hvor norske representanter er både pådrivere og avgjørende for de resultatene som oppnås, sier skipresident Erik Røste

Mange høydepunkter
* Den alpine kombinasjonen, som er en tradisjonelt god norsk øvelse, er tilbake på programmet med fire konkurranser for kvinner og tre for mennene.
* Første testkonkurransen for Bejing 2022 er terminfestet i alpint til vinteren. Dette blir også historiens første verdenscuprenn i Kina.
* Norge søker om å kunne arrangere WC avslutning i alpint i 2023. Se sak på skiforbundet.no
* Høydepunkt i langrenn kommende sesong er den nye langrennstouren i Skandinavia. Vi ser fram til en folkefest i Norge. Se sak på skiforbundet.no
* Raw Air både for kvinner og menn. Se sak på skiforbundet.no.
* VM i skiflyging i Planica er et høydepunkt for hopperne kommende år.
* Økte pengepremier i hopp for kvinner. Se sak på skiforbundet.no.
* Mixed team konkurranse i kombinert i junior-VM og første verdenscupkonkurranser i kombinert for kvinner vil bli i sesongen 2020-2021-sesongen. Dette er store steg for kombinert for kvinner.

Se også sak på fisski.com

NIF-EPI03, 03