Hopp til innhold

Ny elektrisk tråkkemaskin

I fremtiden kan ikke bare alle bilene bli helelektriske. Nå er også en helhektrisk tråkkemaskin klar for bruk.

For første gang i verden er det vist frem en helelektrisk tråkkemaskin. Den nye tråkkemaskinen fra Kässbohrer er en designstudie, men om ikke mange år kan vi nok oppleve de første maskinene i aksjon. Kjøretiden er foreløpig beregnet til 2,5-3 timer, og maskinen egner seg nok best til skianlegg innendørs de første årene. Det var på alpinmessen i Innsbruck nylig at maskinen for første gang ble vist frem. 

Maskinen er standard, 2,8m bred og har to sporsettere. Motoren er byttet ut med en stor batteripakke. Det er fremdeles noe hydraulikk, som blir drevet av en elektrisk motor. Den vil komme for salg når flere som melder interesse for den. I tillegg har også Kässbohrer lansert sin miljøvennlige hybrid-variant, som går på strøm/diesel.  

Det er Antra som er norsk importør av Kässbohrer. Daglig leder Ivar Løfshus synes nyhetene fra alpinmessen, er utrolig spennende.
– Det er fantastisk at Kässbohrer er så langt fremme i utviklingen, og har fått til en helelektrisk maskin. Hybridvarianten er nok høyaktuell for salg de kommende årene. Vi er svært miljøbevisste i Norge, og det skal ikke forundre meg om både hybrid-varianten og den helelektriske blir først å se i Norge, sier Løfshus.

Fakta
Batteristørrelse 126 kwh
Batterispenning 400 Volt
Ladetid: til 75% ca 5t. 100% ca. 6,5t.
Framdriftsmotorer: 2x 90 kw
Kjøretid: 2,5 -3 timer

nif-epi04, 04