Hopp til innhold

Julehilsen til ski-Norge!

Norges Skiforbund er i ferd med å legge nok et spennende og godt år bak seg. Det leveres resultater som overgår tidligere store sesonger.

AV: Skipresident Erik Røste

Vi tok med hjem 43 medaljer fra vinterens verdensmesterskap, og ble beste nasjon både i Seefeld og i Åre. Riktignok måtte vi dele førsteplassen i alpin-VM med stormaktene Sveits og USA, men det lever vi godt med 😊. Og sesongen 2019/20 har startet minst like bra.

Bak disse resultatene er det svært mange som bidrar i det store skifellesskapet. Det jobbes hver eneste dag, hele året rundt for å tilrettelegge for skiaktivitet om det er for treåringen som skal prøve ski for første gang eller om det er for landslagene våre. Begge deler er like viktig. Vi er avhengig av alle små og store bidrag. Tusen takk til dere alle. En spesiell takk til alle hverdagshelter rundt omkring i ski-Norge som står på dag ut og dag inn, år etter år, for at det norske folk skal få lov til å gjøre det vi har mest lyst til, nemlig å være ute og i skiaktivitet. 


    
Jeg har den store glede av å kunne reise rundt for å se denne skiaktiviteten på ulike steder i Norge. I begynnelsen av desember var jeg en dag i Bodø.  Det var en svært innholdsrik og inspirerende dag. Først i møte med Bodø kommune om planene som Europeisk Kulturhovedstad i 2024 og skisportens muligheter for deltakelse der. Videre gikk turen til Bestemorenga (bilder over) og Innstranden Idrettslag, hvor jeg ikke har vært siden NM i langrenn i 1991. Her var det full aktivitet med oppussing av klubbhuset. I sommer ble det nye rulleskianlegget  på 2,9 km åpnet som kompletterer et allerede flott anlegg.

 

Turen gikk videre til Bodø Skiklubb som har gjenåpnet Skarmoen Alpinpark (bilde til venstre og til høyre). Den er i dag 250 meter, men har et potensial på 700 meter. Der møtte vi ildsjelene Bjørnar og Thomas som engasjert kunne fortelle om aktiviteten og at bakken hadde åpent 70 dager i året. Hver åpningsdag krever 20 dugnadstimer! Det forteller alt om hva frivilligheten betyr i norsk idrett. 

Videre var det åpning av Skihytta i Hopen (bildekollasj), samlingstedet for skigruppa i Tverrlandet IL. Der var det fakler og bløtkake og en masse unge skiløpere som nå har fått et flott samlingssted både til trening og konkurranser.
 


Dagen ble avsluttet med et styremøte i Nordland Skikrets (bildet til venstre). Her ble blant annet svarene på høstens klubbundersøkelse diskutert. Her fikk vi inn gode innspill som skal være med å danne grunnlag for det fremtidige strategidokumentet til norsk skisport (skal vedtas på Skitinget til våren).

 Jeg kunne fortalt mange historier om lignende besøk på mange andre steder i landet. Det er norsk kulturtradisjon, det er norsk idrettsmodellen og det er gleden av å gå på ski. Akkurat dette arbeidet og denne entusiasmen er grunnen til vår suksess i toppen, og at vi er verdens beste skinasjon. Det er lov å være stolt av å være en del av dette fellesskapet.

Jeg vil ønske dere en riktig God Jul og et Godt Nytt År med mange flotte skiopplevelser i 2020.


Med skihilsen
Erik Røste

NIF-EPI02, 02