Hopp til innhold

Fluorforbud vedtatt av FIS Council i dag

FIS Council vedtok i dag et totalt fluorforbud i alle grener fra sesongen 2020/21.

GÅ TIL SAMLESIDEN FOR FLUOR

Dette etter et innspill til FIS Council fra Norges Skiforbund tidligere i høst. Dette gjelder ikke bare C8 kjedet fluor som EU vil forby produksjon av fra juli 2020, men også all annen fluor som f.eks. C6.

– Dagens vedtak er historisk. Her tar virkelig styret i FIS et ansvar og går foran. Det er et klart signal fra FIS om at vi ikke ønsker å bruke produkter som viser seg å være helsefarlige. Dagens vedtak vil også redusere kostnadene for skisporten vesentlig. Hensyn til miljøet er også en del av begrunnelsen, sier skipresident Erik Røste

Det er nå nedsatt en arbeidsgruppe som sammen med industrien, har fått i oppdrag å arbeide for å finne en testmetode som avdekker bruk av fluor. Erik Røste er en del av den arbeidsgruppen.

Se dagens vedtak i FIS Council på fisski.com

nif-epi04, 04