Hopp til innhold

Therese Johaug foran russiske Natalia Nepryaeva under 30 km langrenn fellesstart kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Billettsalget i gang

Neste år skal Therese Johaug og resten av skijentene få boltre seg i de tøffe Kollen-løypene på lørdag, mens herrene går 5-mil på søndag.

I dag starter billettsalget til «Skifest», World Cup Nordisk, i Holmenkollen 6.-8.mars 2020.
– Dette er noe langrennsjentene har ønsket seg i lengre tid. Vi synes dette er et positivt løft både for skisporten og arrangementet, og håper publikum også ønsker dette velkommen, sier daglig leder i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Fra og med neste år skal nemlig 5-mila for herrer og 3-mila for kvinner veksle på å gå på lørdag og søndag. Det vil si at jentene går 3-mil på Holmenkoll-lørdagen 7. mars 2020. Allerede i dag blir billettene til arrangementet lagt ut for salg. 

Åge Skinstad, Norges representant i verdenscupkomiteen i det Internasjonale Skiforbundet (FIS) mener den nye Kollen-løsningen bidrar positivt til arrangementet:

– De siste årene har Kollen-lørdagen blitt den mest populære dagen. Det er klart at jentene også skal få oppleve folkefesten på lik linje med gutta. Ettersom de skal veksle på å gå på lørdagen annethvert år, blir dette en god og rettferdig løsning, sier Skinstad. 

– Vi har sett frem til dette lenge
Endringen ble først vedtatt høsten 2018, men det ble da bestemt at den ikke skulle gjelde før i 19/20-sesongen. Langrennsjentene selv ser frem til neste års folkefest. 

– Endelig! Nå skal vi jentene gå på lørdag på Skifest neste år, og jeg gleder meg vanvittig mye. Dette er en dag jhar sett frem til lenge. Nå er det bare å forberede seg så godt vi kan, og legge godt grunnlag til 3-mila i Kollen, sier Therese Johaug. 

Også lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg ser frem til en ny opplevelse i Holmenkollen. 

– Dette er noe vi har gledet oss til lenge, nemlig det å kjenne på den Kollen-stemninga som er på lørdagen, sier Flugstad Østberg.


Robert Johansson under Raw Air hopping i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skifest & RAW AIR i Holmenkollen  

  • Arrangeres 6. – 8. mars 2020
  • Omfatter 3- og 5-mil i langrenn, kombinert hopp og langrenn, samt RAW AIR-turneringen i hopp for menn og kvinner
  • Det er arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS som organiserer verdenscuparrangementet. De arrangerer også verdenscupfinale i skiskyting, samt rulleskirennet Holmenkollen Skishow.
  • Les mer her: https://holmenkollenskifestival.no/skifest/
NIF-EPI03, 03