Hopp til innhold

Stjernene kommer

Norges Skiforbund arrangerer årets Trenerseminar for alle grener den 4.-5. juni. Noen av våre stjerner kommer for å dele sine erfaringer fra ungdomsårene.

Holmenkollen Skifestival og Norges Skiforbund arrangerer Oslo Skishow lørdag 4. juni i Holmenkollen. På samme dag og på samme sted arrangeres Trenerseminaret 2016. Lørdag er det fellesdel for alle grener, og på søndag blir det grenspesifikk opplegg.

Trenerrollen – ledet av Dag Kaas
Hovedtemaet under årets seminar er treneren i ungdomsårene.

Seminaret starter med en paneldiskusjon hvor noen av våre fremste utøvere, som alle har hatt en unik vei inn i toppidrett, leverer sine tanker og erfaringer om ungdomstreneren. Hva gjorde treneren for å motivere utøverne, hvor viktig var miljøet? Hvordan tok treneren ansvar for alle utøverne?

Dag Kaas, som var sportssjef for alle grener i Norges Skiforbund i 1985 og 1986, og som i dag er coach på Olympiatoppen, vil lede paneldiskusjonen.

Kilde gleder seg
Sammen med Martin Johnsrud Sundby og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kommer Aleksander Aamodt Kilde, som virkelig fikk sitt gjennombrudd sist vinter. Kilde vant to verdenscup-renn og Super-G cupen sammenlagt. Nå gleder han seg til å dele sine erfaringer med trenere fra hele landet.

Trøkk rundt påmelding
Ansvarlig for Trenerseminaret i Norges Skiforbund, Jan Christian Bjørn, er fornøyd med innhold og stadig tilstrømming av deltagere.

– Det ser veldig bra ut, og vi er naturlig nok spente på paneldiskusjonen, som har et veldig aktuelt tema knyttet til ungdomstreneren. Samtidig har det vært en markant økning i deltagerantallet den siste uken, og vi er godt over 100 deltagere for øyeblikket, sier Bjørn.

TIL SEMINARETS HJEMMESIDE MED PROGRAM