Hopp til innhold

Erik Røste jubler for scoring (Geir Owe Fredheim)

Skipresidenten testet kjelkehockey

Tirsdag fikk skipresident Erik Røste prøvd seg på isen med blant andre Jonas Gahr Støre, ishockeypresident Gerhard Nilsen og idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen.

Det var IOCs utøverkommisjon som skulle spille kjelkehockey med det norske landslaget mot det blandede laget med Røste i spissen.

 - Dette var definitivt første gang med kjelkehockey for min del. Det var veldig artig og jeg har stor respekt for de som driver med sporten – jeg var på isen noen minutter og ble dødssliten. Bare det å holde balansen er en kunst, sier Røste som kunne skryte på seg scoring og 2-0 seier.

”Norway All Stars,” som skipresidentens lag het, var med å skape oppmerksomhet rundt kjelkehockey. Dette var noe sporten satte stor pris på, ved at para-idretter generelt får positiv oppmerksomhet og fokus, samtidig som det støttet opp under den norske idrettsmodellens inkluderingstanke.

Røste var svært fornøyd etter kampen mot IOC-medlemmene, men han og Inge Andersen hadde også en intern kamp seg i mellom – hvem som mestrer kjelkehockey best.  

 - Vi spilte mot IOC-medlemmer og det var stort å få ta droppen mot Angela Ruggiero (Member of Hockey Hall of Fame,  Olympisk mester i ishockey og IOC-medlem) – som jeg for øvrig vant. Det er jeg selvsagt meget fornøyd med. Når det gjelder kampen mellom meg og Inge er jeg helt sikker på at jeg har vunnet. Når jeg så han utpå isen der så var det ingen tvil, fleipet Røste som skal utfordre Andersen i kjelkehockey så fort anledning byr seg.

NIF-EPI03, 03