Hopp til innhold

OL-ilden på turné

I forbindelse med Ungdoms-OL skal den olympiske ilden i løpet av januar og februar besøke 21 steder rundt om i Norge.

Ilden ble tent i Hellas første desember under en seremoni arrangert av den olympiske komité. Mandag startet den sin reise gjennom landet med Alta som første by og om én måned er den fremme på Lillehammer, akkurat i tide til åpningsseremonien i Lysgårdsbakkene 12.februar.

Her er stedene ilden skal besøke:

Alta – 11. Januar
Tromsø – 13.januar
Bodø – 15.januar
Steinkjer – 18.januar
Trondheim – 19.januar
Molde – 20.januar
Stryn – 22.januar
Voss – 25.januar
Stavanger – 26.januar
Kristiansand – 28.januar
Arendal – 29.januar
Morgedal – 30.januar
Sandefjord – 1.februar
Fredrikstad – 3.februar
Drammen – 5.februar
Jessheim – 5.februar
Oslo – 6.februar
Gjøvik – 8.februar
Otta – 9.februar
Trysil – 10.februar
Hamar – 11.februar

Fakkelstafetten er blitt et fast innslag i den olympiske leker, men Ungdoms-OL setter sitt eget preg på den og erstatter den tradisjonelle stafetten med en turné for å sette fokus på de unge. I hver by skal Ungdoms-OL hedre én ung ildsjel. Det skal være en person under 26 år som skaper idrettsglede blant barn og unge i distriktet og alle ildsjelene vil få en spesiell rolle i åpningsseremonien, skriver Ungdoms-OL på sine nettsider.  

NIF-EPI01, 01